Σύμφωνα και με τα τελευτάια προγνωστικά σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Παρασκευή 10/12/2010 από βορρά προς νότο. Το Σάββατο 11/12/2010 τα φαινόμενα θα εντοπίζονται στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, ενώ την Κυριακή 12/12/2010 θα περιοριστούν κυρίως στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Πιο αναλυτικά :

Τις πρωινές ώρες της Παρασκευής αναμένονται βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής κυρίως Μακεδονίας και της Θράκη. Γρήγορα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση με τις χιονοπτώσεις να περιορίζονται στη Χαλκιδική και στον Έβρο. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα επιδεινωθεί, ιδιαίτερα μετά το μεσημέρι, με βροχές και καταιγίδες κυρίως σε θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στη Θεσσαλία, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο και στο Κεντρικό – Βόρειο Αιγαίο. Τα φαινόμενα που τοπικά θα είναι έντονα μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν στα δυτικά και στη Θεσσαλία, με εξαίρεση τη Μαγνησία και τα ανατολικότερα τμήματα της Δ. Πελοποννήσου. Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα χιονίσει και στα βόρεια προάστια της Αττικής. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν σταδιακή ραγδαία πτώση σε ολόκληρη τη χώρα. Παράλληλα θα επικρατήσουν πολύ θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων με τις εντάσεις στους στα πελάγη και στα ορεινά να φτάνουν τα 8 – 9 μπ. και πιθανόν τοπικά τα 10 μπ. Τέλος πολύ έντοντος θα είναι ο κυματισμός στο Ιόνιο και στο Νότιο κυρίως Αιγαίο.

Το Σάββατο 11/12/2010 αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά-ημιορεινά των παραπάνω περιοχών καθώς και σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Στην Εύβοια και στα ορεινά της Κρήτης οι χιονοπτώσεις θα είναι τοπικά ισχυρές. Οι βόρειοι άνεμοι θα διατηρηθούν στα επίπεδα των 8 – 9 μπ. και τοπικά 10 μπ. με τάσεις μικρής εξασθένησης μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο και το βράδυ στο Β. Αιγαίο. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν σε ολόκληρη τη χώρα σε πολύ χαμηλά επίπδα, ενώ στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός που στα βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός.


You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Έρχεται βροχή έρχεται μπόρα - Διονύσης Σαββόπουλος"