Όποιος νόμιζε ότι καθάρισε με τα μέτρα που πήραμε μέχρι τώρα, με τον οικονομικό και κοινωνικό Αρμαγεδδώνα που έχει διαλύσει την ελληνική κοινωνία, δυστυχώς γελάστηκε. Έρχονται νέοι σκληροί νόμοι, νέα μέτρα σε όλα τα επίπεδα, και στις μειώσεις εισοδημάτων, και στο ασφαλιστικό και στο εργασιακό.

Το κείμενο της έκθεσης του ΔΝΤ με το οποίο μας δόθηκε η τρίτη δόση του δανείου είναι ενδεικτικό του τι μας περιμένει. Εκτός από τις επιχειρησιακές συμβάσεις, που σίγουρα πια θα υπάρξει διορθωτικός νόμος Γενάρη ή Φλεβάρη, οι τροικανοί προαναγγέλλουν κι άλλα επώδυνα μέτρα. Στην έκθεση του ΔΝΤ, παρ’ ότι γίνεται λόγος για την προσπάθεια της Ελλάδας και τις αντοχές που επιδεικνύουν οι πολίτες, υπάρχουν πολύ σοβαροί αστερίσκοι αφού ανοίγονται παράθυρα για νέα μέτρα. Το ΔΝΤ ζητά να γίνουν μέσα σε 2,5 μήνες 180 διαρθρωτικές αλλαγές με βασικότερες την αύξηση των φορολογικών εσόδων καθώς το σύστημα είσπραξης θα είναι στα καλύτερά του, μειώσεις των δαπανών, αποκρατικοποιήσεις και πωλήσεις ακινήτων.

Σε ότι αφορά τους πολίτες άμεσα αφήνονται υπόνοιες για μέτρα στα εξής θέματα:

Θα ανοίξει και πάλι θέμα ασφαλιστικού, έξι μήνες μετά το νόμο Λοβέρδου. “Περιμένουμε τις αναλογιστικές μελέτες σε κάθε ταμείο” λένε στην Τρόικα. Αφήνουν δηλαδή ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν γενναίες περικοπές σε επικουρικές συντάξεις αλλά και σε κύριες συντάξεις όπου διαπιστώνουν πρόβλημα σε κάποιο ταμείο. Το γεγονός ότι οι ίδιοι μειώνουν τους μισθούς, επομένως και τις εισφορές ουδόλως τους ενδιαφέρει.

Ερχονται νέες περικοπές στις δαπάνες υγείας. Και φυσικά επειδή δε μπορούν να βρουν τα πιράνχας θα τα πάρουν από τον κόσμο με μειώσεις φαρμάκων που καλύπτονται, εισιτήρια στα νοσοκομεία, εξετάσεις που δεν θα γίνονται γιατί θεωρούνται “ακριβές” κ.λπ.

Νέοι φόροι οι οποίοι μέχρι το Μάρτιο θα οριστικοποιηθούν. Μπορεί δηλαδή ο Χρυσοχοϊδης επικοινωνιακά να παίζει ότι μειώνονται οι τιμές σε 600 προϊόντα, στην ουσία όμως ο ΦΠΑ έχει εκτινάξει τις τιμές. Επίσης, δεν αποκλείονται νέες έκτακτες εισφορές και αλλαγές στη φορολογία ακινήτων.

Σε ότι αφορά το χρέος της χώρας και τις δανειακές της ανάγκες το ΔΝΤ αποδομεί πλήρως την ομιλία του πρωθυπουργού το Σάββατο ο οποίος έλεγε ότι θα βγούμε από το Μνημόνιο το 2013. Μέχρι το 2015 η Ελλάδα καλείται να δανειστεί και να πληρώσει 352,3 δισ. ευρώ όταν η πρόβλεψη τον Σεπτέμβριο έκανε λόγο για 313,8 δισ. ευρώ. Θα πρέπει δηλαδή να δανειστούμε 38 δισ. ευρώ περισσότερα απ’ ότι σχεδιάζαμε. Που θα τα βρούμε αυτά; Από τις αγορές; Φυσικά και όχι, οπότε η επιμήκυνση είναι θέμα χρόνου. Και μπορεί αυτό να μην είναι κατ’ ανάγκη κακό αλλά με μια χώρα που δεν έχει… σάλιο, που οι αγορές δεν δανείζουν, που χρειάζονται πολλά περισσότερα χρήματα για την αποπληρωμή ποιοι θα είναι οι όροι της επιμήκυνσης; Μήπως θα είναι νέο δάνειο, νέο Μνημόνιο, νέα μέτρα;

Οπότε, ας μην ηρεμεί ο κόσμος και λέει πως ότι ήταν να πάθει το έπαθε. Έρχονται πολύ χειρότερες ημέρες. Γι’ αυτό και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι δύσκολα θα αντέξει η κυβέρνηση μέχρι το Μάρτιο και θα αναγκαστεί να πάει σε εκλογές.


Πηγή : Antinews.gr
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Το ΔΝΤ αποδομεί πλήρως όσα δηλώνει δημοσίως ο κ. Παπανδρέου"