Σε τρεις γεωγραφικές διαχειριστικές ενότητες χωρίζει την περιφέρεια Πελοποννήσου ο νέος αναθεωρημένος Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Αποβλήτων, που παρουσίασε εχθές στους δημοσιογράφους της Πελοποννήσου ο Γενικός Γραμματέας περιφέρειας Φώτης Χατζημιχάλης.

Στην πρώτη ενότητα εντάσσονται η Κορινθία, η Αργολίδα και οι Δήμοι Τρίπολης, Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας από την Αρκαδία.
Στη δεύτερη ενότητα, εντάσσονται ο νομός Μεσσηνίας και οι δήμοι Γορτυνίας και Μεγαλόπολης από την Αρκαδία, ενώ, τέλος, στην τρίτη ενότητα είναι μόνο ο νομός Λακωνίας.
Ο κ. Χατζημιχάλης ανέφερε ότι ο αναθεωρημένος ΠΕΣΔΑ προβλέπει την ανάπτυξη δικτύου πράσινων σημείων, μονάδες επεξεργασίας του συλλεγόμενου οργανικού, σταθμούς μεταφόρτωσης απορριμμάτων.
Επίσης, προβλέπονται τρεις Ολοκληρωμένες Εγκαταστάσεις Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) που θα περιλαμβάνουν Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και Χώρους Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) ανά γεωγραφική διαχειριστική ενότητα, η χωροθέτηση των οποίων θα ακολουθήσει.
Τέλος ο κ. Χατζημιχάλης επανέλαβε ότι η Πελοπόννησος είναι από τις τελευταίες περιφέρειες στη διαχείριση των απορριμμάτων, παρουσιάζει μια εικόνα που μας προσβάλλει όλους και σημείωσε πως στο νέο αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ δίνεται έμφαση στην ανακύκλωση στην πηγή.
Επί της ουσίας, προκειμένου να επιτευχθεί οικονομία κλίμακας, αλλά και να γίνουν συντονισμένα και πολύ πιο γρήγορα οι απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίησή του.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός για τα απορρίματα της Πελοποννήσου"