«Είμαστε έτοιμοι για τον “Καλλικράτη”»

28.12.10 Αναρτήθηκε από Γιάννης Στεφανής
Ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Γιάννης Ραγκούσης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, τόνισε ότι « το υπουργείο είναι έτοιμο για να τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα "Καλλικράτης"».

Παράλληλα επισήμανε ό,τι έχουν ήδη υπογραφεί και δημοσιεύονται σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τα 21 Προεδρικά Διατάγματα και οι 30 υπουργικές αποφάσεις που απαιτούνται για την εφαρμογή του «Καλλικράτη», καθώς και οι 4.500 μετατάξεις δημοτικών υπαλλήλων. Οι Δήμοι έχουν εφοδιαστεί με ΑΦΜ, σφραγίδες, έχει γίνει η αντικατάσταση πινακίδων και δεν υπάρχουν προβλήματα σε κτηριακές υποδομές.

Επίσης, για τον ίδιο λόγο από τον Ιανουάριο του 2011,θα τεθεί σε λειτουργία ο τηλεφωνικός αριθμός 1500, ενώ θα χρησιμοποιηθούν και άλλοι τρόποι, π.χ. sms, για να ενημερώνονται οι αιρετοί άμεσα.

Επιπλέον, έχει εκπονηθεί ένας οδικός χάρτης για τους αιρετούς ώστε να γνωρίζουν σχεδόν βήμα προς βήμα τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν όσον αφορά την συγκρότηση δημοτικών αρχών, την οργάνωση των νέων δήμων, και το χρονοδιάγραμμα για τις πρώτες δέκα ημέρες.

Όσον αφορά στο θέμα των δημοτικών επιχειρήσεων, ο υπουργός δήλωσε πως θα γίνουν οι συνενώσεις και συγχωνεύσεις βάσει των χρονοδιαγραμμάτων που υπάρχουν και η διαδικασία θα ξεκινήσει από την 1η του χρόνου και θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του Φεβρουαρίου του 2011. Οι μετατάξεις σε αυτόν τον τομέα υπολογίζονται περίπου σε 25.000.
zougla
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "«Είμαστε έτοιμοι για τον “Καλλικράτη”»"