Πρωτοφανής πρόκληση των Τούρκων στο Αιγαίο. Έξι μαχητικά τους αεροσκάφη πέταξαν πάνω από ελληνικά νησιά.

Μπήκαν στο Αιγαίο από τη Σάμο και έκαναν πτήσεις πάνω από το τα νησιά Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι, Λεβίθα, Κίναρος και Φούρνους!!!

Συγκεκριμένα, σχηματισμός τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών (ορισμένα εκ των οποίων ήταν οπλισμένα), αποτελούμενος από τέσσερα F 16 και δύο φωτογραφικά RF 4 PHANTOM εισήλθε στο FIR Αθηνών στην περιοχή νοτίως της Σάμου, στις 13:05 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Στις 13:08, τα αεροσκάφη του σχηματισμού πραγματοποίησαν υπέρπτηση πάνω από το Φαρμακονήσι, στις 13:09 πάνω από το Αγαθονήσι, στις 13:17 υπέρπτηση πάνω από τα Λέβιθα, στις 13:18 πάνω από την Κίναρο, στις 13:25 πάνω από τους Φούρνους και στις 13:28 ξανά πάνω από το Αγαθονήσι πριν εξέλθουν του FIR Αθηνών ξανά από την περιοχή νοτίως Σάμου!

Πρόκειται για πρωτοφανή επιθετική ενέργεια που όμοια της δεν έχει καταγραφεί στο παρελθόν.

Το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε ότι τα Τούρκικα αεροσκάφη «αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν , σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια πρακτική» .

Πληροφορίες μας όμως αναφέρουν ότι με άνωθεν εντολή, οι Έλληνες αεροπόροι ακολούθησαν έναν «κώδικα καλής συμπεριφοράς» , ακριβώς όπως έχει ζητήσει η Τουρκία, και αφού αναγνώρισαν τα Τουρκικά αεροσκάφη ….. απέφυγαν να τα αναχαιτίσουν/ εμπλακούν.

Μέχρι πότε η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου θα ακολουθεί την «πολιτική των απλών αναγνωρίσεων» και θα δίδει εντολές στους Έλληνες αεροπόρους για … «Μη αναχαιτίσεις/εμπλοκές», αφήνοντας τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη να παραβιάζουν προκλητικότατα τον Εθνικό Εναέριο Χώρο;


Πηγή : Politis-gr
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο που όμοια της δεν έχει καταγραφεί στο παρελθόν"