Ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης μιλώντας στο δελτίοι ειδήσεων του ΑΧΙΟΝ και στον δημοσιογράφο Γιώργο Γουγά, μίλησε εφ' όλης της ύλης και για όλα τα Κορινθιακά θέματα.Οι απόψεις του έχουν ενδιαφέρον ιδιαίτερο γιατί εκφράζουν και τις κυβερνητικές θέσεις.
Είπε λοιπον ο υπουργός:

Για την οικονομία και την αποπληρωμή του χρέους

• Καταρχήν να βάλουμε τα πράγματα σε μια πιο στέρεη βάση. Η απόφαση σε σχέση με την χρονική επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. €, που πήρε η χώρα μας για να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο της χρεοκοπίας, θα ληφθεί τον Γενάρη στο πλαίσιο των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Υπάρχει μια, κατ' αρχήν, θετική αντιμετώπιση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα αυτό. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα έχει τη δυνατότητα μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα και να προχωρήσει στις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις και βεβαίως να απαλύνει το δυσβάστακτο αυτό βάρος εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους και ιδιαίτερα σε σύγκριση με τα μέχρι τώρα συμφωνηθέντα το Μάιο του 2010, όταν είχε αποφασιστεί να γίνει σε μια 3ετία η αποπληρωμή του χρέους των 110 δισεκατομμυρίων .
• Αυτό σημαίνει ότι από τη μια πλευρά έχουμε μια ελάφρυνση των υποχρεώσεών μας, από την άλλη όμως έχουμε μια δέσμευση ως χώρα, ως πολιτικό σύστημα να προχωρήσουμε πολύ πιο γρήγορα από το νέο χρονικό διάστημα αποπληρωμής του δανείου έτσι ώστε να αλλάξουμε τις δομές του κράτους, να αλλάξουμε τις δομές της εθνικής οικονομίας, να διαμορφώσουμε ένα στέρεο αναπτυξιακό μοντέλο που θα βγάλει τη χώρα από την παρακμή και την κρίση, που θα δημιουργήσει πλεονάσματα στην εθνική οικονομία.
Αυτή είναι η μόνη ικανή προϋπόθεση για να αντιμετωπιστεί και να διαχειριστούμε με αποτελεσματικότητα το μεγάλο πρόβλημα του δημόσιου χρέους.
• Είναι κατά την άποψή μου μια θετική εξέλιξη, η οποία όμως δεν πρέπει να μας κάνει να εφησυχάσουμε, αντίθετα πρέπει να δυναμώσουμε την προσπάθεια για να επιταχύνουμε τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα μας.

Για την αντιμετώπιση της ανεργίας και της φτώχειας:
• Δύο ζητήματα, δύο μεγάλες ευθύνες, δύο μεγάλες προτεραιότητες για την Κυβέρνησή μας αλλά και γενικότερα για τη χώρα. Το πρώτο, πώς υπερασπιζόμαστε τα κυβερνητικά δίκαια συνοχής και αλληλεγγύης για να υποστηρίξουμε σε αυτή τη κρίσιμη συγκυρία τους ανέργους και τα νοικοκυριά τα οποία ζούνε κάτω από το κατώφλι της φτώχειας. Αυτό σημαίνει ότι και στον Προϋπολογισμό του 2011 θα έχουμε περισσότερα χρήματα, περισσότερους εθνικούς και κοινοτικούς πόρους για την υποστήριξη των κοινωνικών δικτύων αλληλεγγύης μέσω του ΟΑΕΔ και μέσω βεβαίως όλων εκείνων των αρμόδιων οργανισμών που υπερασπίζονται την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.
• Το δεύτερο το οποίο είναι πιο κρίσιμο αλλά είναι βασική και θεμελιώδης προτεραιότητα για να προχωρήσουμε, είναι να δημιουργήσουμε δυναμική αναπτυξιακή, όχι με την έννοια μόνο των μεγάλων επενδύσεων στο εξωτερικό. Να δημιουργήσουμε ένα στέρεο αναπτυξιακό πλαίσιο με βάση το νέο αναπτυξιακό και επενδυτικό νόμο σε μικρά και μεσαία έργα. Να κινητοποιήσουμε όλες τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας στον τουρισμό, στον πρωτογενή αγροτικό τομέα, στον τομέα των κατασκευών, άρα λοιπόν να ξεκινήσουμε σε μια ρεαλιστική βάση, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας.

Για την ανάπτυξη
• Όσο πιο σύντομα περάσουμε σε μια νέα εποχή, όσο πιο σύντομα βαδίσουμε σε ένα δρόμο ανάπτυξης, τόσο πιο σύντομα θα βγούμε από την επιτήρηση της ευρωπαϊκής επιτροπής τόσο πιο σύντομα θα δημιουργήσουμε πρωτογενή πλεονάσματα, άρα θα διαχειριστούμε με πιο αποτελεσματικό τρόπο το δημόσιο χρέος, και θα μπούμε σε μια νέα περίοδο ανάπτυξης που θα σημάνει παραγωγή πλούτου για τη χώρα μας άρα και πιο δίκαιη αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου. Αυτό εξαρτάται από εμάς. Γι' αυτό σας είπα ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, δεν πρέπει αυτάρεσκα να αποδεχτούμε μια απόφαση που είναι κατ' αρχήν θετική και χρειάζεται μια μεγάλη προσπάθεια από τη πλευρά της πατρίδας μας για να μπούμε σε ένα νέο υγιή κύκλο οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.
• Η οικονομία είναι κλίμα. Είναι πραγματικότητα και δεν κρύψαμε ότι βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία. Ο κόσμος έχει προβλήματα, τα αντιλαμβανόμαστε, τα συνειδητοποιούμε, έχουμε γνώση αυτών των προβλημάτων, γι' αυτό παλεύουμε νύχτα και μέρα, για να τα λύνουμε.
• Από εκεί και πέρα να αναφέρουμε το παράδειγμα της Κορινθίας. Πρέπει να κινητοποιήσουμε όλες τις παραγωγικές δυνάμεις στον αγροτικό τομέα. Κάνουμε μεγάλες αλλαγές για να φύγουμε από ένα ουσιαστικά τελειωμένο μοντέλο αγροτικής ανάπτυξης και να βάλουμε τις βάσεις ενός υγιούς μοντέλου και στην Ελλάδα και στην Κορινθία.
• Στον οικονομικό τομέα πρέπει να γίνουν και εκεί κινήσεις. Θα τις κάνουμε τις κινήσεις αυτές να χρηματοδοτήσουμε τον οικονομικό τομέα, ο οποίος συνδέεται με πάρα πολλά επαγγέλματα που σήμερα βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Η ανάπτυξη δεν είναι απλώς μια ευχή. Η ανάπτυξη είναι στρατηγική για τη χώρα μας τα επόμενα χρόνια. Δεν μπορείς όμως να την κάνεις από τη μια στιγμή στην άλλη. Και δε λύνεις τα προβλήματα ανάπτυξης μόνο δίνοντας έτσι τυφλά χρήματα σε εθνικούς και κοινοτικούς πόρους χωρίς να έχεις ένα μεγάλο εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο.
• Είδαμε και στο παρελθόν ότι πολλοί πόροι, πολλά χρήματα χάθηκαν γιατί πήγαν σε αντιαναπτυξιακά, μικρά, ελάχιστα αποτελεσματικά έργα. Δεν θέλουμε να επαναλάβουμε το κακό της χώρας και του πολιτικού μας συστήματος στο πρόσφατο παρελθόν.
• Τα χρήματα που δίνονται για την ανάπτυξη πρέπει να πιάνουν τόπο. Άρα χρειάζεται μελέτη και σχεδιασμός με μεγαλύτερη προσοχή. Λόγω εμπειρίας πολλών ετών στα θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα σας πω ότι είναι εύκολο να ξοδέψεις το ΕΣΠΑ σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα, είναι εύκολο να έχεις υψηλούς ρυθμούς απορρόφησης κοινοτικών πόρων από τη μια στιγμή στην άλλη, να φτάσεις το 20%, το 30%, το 40% αποδοτικότητας. Εάν όμως δεν έχεις σχεδιάσει καίρια τις αναπτυξιακές πολιτικές, εάν δεν γνωρίζεις που πηγαίνουν αυτοί οι πόροι, εάν αυτοί οι πόροι δεν πιάνουν τόπο, τότε δεν έχεις κάνει τίποτα. Θα χαθεί και το τέταρτο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης χωρίς αναπτυξιακή δυναμική για τη χώρα.


Για το έργο του φράγματος του Ασωπού
• Στις 14 Ιουλίου υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο, είχαν όμως να γίνουν και ορισμένες άλλες διαδικασίες όπως απαλλοτριώσεις, επιτάξεις, αποχαρακτηρισμός ορισμένων κομματιών τα οποία μέχρι σήμερα ήταν δασικές εκτάσεις. Καταλαβαίνετε ότι με τους ρυθμούς που πηγαίνει η δημόσιο διοίκηση δεν ήταν εύκολο να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη.
• Υπογράφηκε ήδη η κοινή υπουργική απόφαση από 5 Υπουργούς, τώρα βρισκόμαστε στη διαδικασία της αλλαγής για να ανατεθεί η ευθύνη, να τρέξει η κατασκευή του έργου στο περιφερειακό επίπεδο, στην Τρίπολη. Να φύγει δηλαδή από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Είμαι σε συνεχή επαφή και με την ανάδοχο εταιρεία και με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τον κ. Σκανδαλίδη. Ξεπερνούμε κάποια γραφειοκρατικά εμπόδια.
• Ξεπεράσαμε τα εμπόδια του αποχαρακτηρισμού δασικών εκτάσεων με την υπογραφή και από τον Υπουργό Περιβάλλοντος. Παρενέβην προσωπικά για να προσπεραστούν αυτά τα πρόβλημα έτσι ώστε άμεσα να ξεκινήσει η κατασκευή του έργου. Και θέλω να σας πω για μια ακόμα φορά ότι αισθάνομαι υπερήφανος γιατί η έναρξη κατασκευής αυτού του έργου συμπίπτει με την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και με τη δική μου συμβολή γιατί, και πρέπει να το πω αυτό για λόγους ιστορικής δικαιοσύνης, βεβαίως στο παρελθόν πολλοί συνέβαλαν στο να γίνει αυτό το έργο, το οποίο όμως κινδύνευε να μη γίνει.
• Δεν υπήρχαν λεφτά και με προσωπική παρέμβαση στο Υπουργικό Συμβούλιο προς τον Πρωθυπουργό και προς την τότε Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, την κ. Μπατζελή μπήκαν τελικά οι αναγκαίοι πόροι στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Τίποτα δεν ήταν αυτονόητο και τίποτα δεν ήταν δεδομένο. Το έργο θα χανόταν για την Κορινθία. Είμαι απόλυτα σίγουρος και το λέω μετά λόγου γνώσεως με απόλυτη βεβαιότητα και ειλικρίνεια.


Για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
• Kατ' αρχήν θέλω να πω ότι τα ζητήματα της παιδείας δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο ούτε αντιπολιτευτικής κριτικής, ούτε οποιασδήποτε πολιτικής ή άλλης σκοπιμότητας. Χρειάζεται να διαχειριζόμαστε τα ζητήματα της παιδείας σε όλους τους βαθμούς με την αναγκαία σοβαρότητα και ψυχραιμία.
• Ποτέ δεν τέθηκε τέτοιο ζήτημα ούτε εντός ούτε εκτός Υπουργικού Συμβουλίου από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για να κλείσει το Πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου ή να κλείσουν τμήματά του. Δεν αντιλαμβάνομαι πως δημιουργήθηκε αυτή η παραπληροφόρηση.
• Αυτό που υπάρχει, το οποίο έχει καταθέσει ήδη η αρμόδια Υπουργός η κ. Διαμαντοπούλου, με την οποία είμαι σε ανοιχτή επικοινωνία εντός και εκτός Υπουργικού Συμβουλίου, είναι ένας νέος στρατηγικός σχεδιασμός του χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα μας, των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Και κανείς πιστεύω δεν θα έχει αντίρρηση ότι η χώρα και η Κυβέρνησή μας πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε μεγάλες, τολμηρές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Πρέπει η τριτοβάθμια εκπαίδευση να γίνει ανταγωνιστική, να παρέχει υπηρεσίες και προϊόντα παιδείας, έρευνας και γνώσης που θα είναι ανταγωνιστικά στην Ευρώπη, στον κόσμο. Αν έχουμε ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, αυτό είναι το ανθρώπινο δυναμικό. Είναι η νεολαία μας, είναι η πανεπιστημιακή κοινότητα η οποία έχει όλα αυτά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που πρέπει να αξιοποιήσουμε για να έχουμε πραγματικά μια φιλόδοξη τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι αλλαγές θα γίνουν ακόμα και κόντρα στην όποια σκοπιμότητα, στην όποια γραφειοκρατική αντίρρηση, σε όποιο συντεχνιακό συμφέρον υπάρχει στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από το χώρο των φοιτητών μέχρι το χώρο των καθηγητών και των πανεπιστημιακών γενικότερα. Θα προχωρήσουμε σε αυτές τις αλλαγές. Η ευθύνη της πανεπιστημιακής και της φοιτητικής κοινότητας είναι να βρίσκεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, να συμβάλει η πανεπιστημιακή κοινότητα σε ένα νέο στρατηγικό σχεδιασμό έτσι ώστε να καταστήσουμε και το Πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου εφάμιλλο των ευρωπαϊκών και γιατί όχι διεθνών πανεπιστημίων προσφέροντας ανώτατη παιδεία πραγματικά πολύ ισχυρή, ανταγωνιστική σε σχέση με άλλα πανεπιστήμια της Ελλάδος και του εξωτερικού. Δεν είναι να κάθονται σε αμυντική θέση, ασκώντας κριτική εκ του ασφαλούς. Αντίθετα πρέπει η πανεπιστημιακή κοινότητα να μπει μέσα σε αυτή τη διαπραγμάτευση με τις θέσεις της ώστε να καταστεί το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ισχυρό.
• Αυτή είναι η θέση μου, αυτή είναι η στρατηγική θέση και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, αυτή είναι η θέση και της Κυβέρνησης. Η μόνη πραγματικά αξιόπιστη στρατηγική θέση για την αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας. Χωρίς μεμψιμοιρίες, χωρίς φοβίες, χωρίς εσωστρέφεια πρέπει να προχωρήσουμε στο δρόμο των επαναστατικών αλλαγών στο χώρο των πανεπιστημίων. Και εκεί νομίζω πρέπει να τοποθετηθούμε όλοι με τις θέσεις και τις απόψεις μας.

Για το Νοσοκομείο Κορίνθου και το νέο νοσοκομειακό χάρτη του ΕΣΥ
• Ο κ. Λοβέρδος επίσημα έχει ανακοινώσει ότι έχει αναθέσει σε επιτροπή αρμοδίων να μελετήσουν όλο το νοσοκομειακό χάρτη του ΕΣΥ στην Ελλάδα. Αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν ανταποκρίνονται μέχρι σήμερα σε καμία μελέτη ή έκθεση που να προέρχεται από το Υπουργείο Υγείας. Η έκθεση και η μελέτη του Υπουργείου Υγείας και η έρευνα, σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, θα είναι έτοιμη μετά την άνοιξη έτσι ώστε να ανοίξει ένας συντεταγμένος πολιτικός διάλογος ανάμεσα σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις με τη συνεργασία των περιφερειαρχών, των νέων αυτοδιοικητικών αρχών έτσι ώστε να δούμε πως μπορούμε να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα στο νοσοκομειακό χάρτη της χώρας μας, πως να καταθέσουμε πολύ πιο ισχυρό, πολύ πιο αποτελεσματικό, πολύ πιο αξιόπιστο το ΕΣΥ.
• Γνωρίζω τα προβλήματα του νοσοκομείου Κορίνθου. Προβλήματα που σωρεύονται πολλά χρόνια τώρα λόγω λανθασμένων χειρισμών, λόγω πράξεων ή παραλείψεων του πρόσφατου παρελθόντος.
• Λύνονται αυτά τα προβλήματα, πολλές φορές με δυσκολία. Σας υπενθυμίζω ότι είμαστε σε μια κοινωνική και οικονομική συγκυρία εξαιρετικά κρίσιμη. Μπορώ να σας πω ότι με μεγάλη προσπάθεια και με τη δική μου παρέμβαση πέρασε και ορίστηκε από το ΦΕΚ, ο νέος Διευθυντής Παθολογικής κλινικής στο νοσοκομείο της Κορίνθου και προσπαθούμε μέσα στο γενικότερο κυβερνητικό πλαίσιο να ξεμπλοκαριστούν κάποιες θέσεις, να προσληφθεί ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
• Είναι δύσκολες οι συνθήκες που περνάμε, δεν γίνονται πολλές προσλήψεις. Αντιλαμβάνεστε ότι προσπαθούμε να λύσουμε προβλήματα. Και η Διοίκηση του Νοσοκομείου και οι εργαζόμενοι και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό πραγματικά καταβάλλουν ηρωικές προσπάθειες και πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε. Προσωπικά αναγνωρίζω σε όλους τους συντελεστές της λειτουργίας του Νοσοκομείου Κορίνθου προσπάθειες και καλή θέληση για να λύνονται τα προβλήματα.
Για το 6ο Σύνταγμα Πεζικού
• Υπάρχει αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη ο σχεδιασμός της νέας δομής δυνάμεων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης, του εξορθολογισμού και του επιχειρησιακού εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό συζητούμε καθημερινά σε συσκέψεις της πολιτικής με τη στρατιωτική ηγεσία. Εγώ έχω καταγράψει την πολιτική μου θέση και βούληση εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για μεγάλες αλλαγές. Για έναν «Καλλικράτη» στο χώρο της Εθνικής Άμυνας και το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Και δεσμεύομαι, απέναντι στην κοινωνία της Κορινθίας για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση και από άποψη υποδομών, του 6ου Συντάγματος Πεζικού της Κορίνθου. Βρίσκομαι σε συνεργασία με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, με τους πανεπιστημιακούς φορείς, με την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και είμαι σε συνεχή επαφή με το συνάδελφο τον κ. Παπουτσή για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σημαντικά έργα υποδομής στον ευρύτερο χώρο του 6ου Συντάγματος Πεζικού.
Για τις αυξήσεις στις τιμές των διοδίων στη Ν.Ε.Ο. Κορίνθου - Τριπόλεως
• Θα ήταν πιο ολοκληρωμένη εικόνα, εάν θυμίζατε στους τηλεθεατές και στους συμπολίτες μας στην Κορινθία, ότι αυτές οι αυξήσεις γίνονται με βάση ανειλημμένες δεσμεύσεις που υπάρχουν από τα προηγούμενα χρόνια για την κατασκευή της Νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου - Τριπόλεως. Άρα αυτές οι αυξήσεις γίνονται επειδή υπάρχει αυτό το συμβατικό πλαίσιο το οποίο έχει περάσει τα προηγούμενα χρόνια και αυτό είναι μια πραγματικότητα.
• Εγώ όμως δεν αντιδικώ ούτε κάνω μικροπολιτική. Είναι μια πραγματικότητα. Το συζητήσαμε για πρώτη φορά και στο Υπουργικό Συμβούλιο. Μας απασχολεί όλους και την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών. Ειλικρινά δεν γνωρίζω αυτή τη στιγμή σε ποιές ενέργειες έχει προχωρήσει το αρμόδιο Υπουργείο, είναι όμως γεγονός ότι μας απασχόλησε και στο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο.
Για τις αγροτικές επιδοτήσεις
• Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε τελική απόφαση για την καταβολή αποζημιώσεων, για τις ζημιές που υπέστησαν οι αγροτικοί παραγωγοί στο Νομό μας το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2009. Υπήρξε μια σχετική καθυστέρηση γιατί έπρεπε να διασταυρώσουμε τα στοιχεία, έπρεπε να υπάρξει, με βάση αντικειμενικά κριτήρια δικαιοσύνης, και η ολόπλευρη αξιολόγηση των ενστάσεων και των υποβληθεισών αιτήσεων. Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα σε συνεννόηση με τον κ. Σαρρή, που είναι ο Διοικητής του ΕΛΓΑ, γνωρίζουμε πλέον το πλαίσιο καταβολής των αποζημιώσεων οι οποίες θα ξεπεράσουν τα 3 εκατ. ευρώ. Θέλω να σας πω ότι στην αρχή είχε μιλήσει το αρμόδιο Υπουργείο και εγώ με βάση τη συνεννόηση που είχα κάνει με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για καταβολή αποζημιώσεων περίπου 5 εκατ. Ευρώ. Στην κρίσιμη οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε υπήρχαν δύο εναλλακτικές λύσεις. Ή να μην υπάρξει ούτε ευρώ για καταβολή αποζημιώσεων για τις ζημιές του 2009 ή να γίνει μια προσπάθεια να αντληθούν πόροι από κάθε πηγή του κρατικού προϋπολογισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Επειδή ήταν μια προσωπική δέσμευση από πέρυσι προς τους αγρότες της Κορινθίας λέω ότι βρήκαμε αυτά τα χρήματα και ξεπερνούν τα 3 εκατ. Ευρώ, θα τα πάρουν αυτοί που πραγματικά υπέστησαν ζημιές με βάση ένα αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης των ζημιών.
• Κάτι άλλο που δείχνει μια σειρά από παθογένειες τις οποίες ανακαλύπτουμε σήμερα είναι το πόσοι πολλοί συμπατριώτες μας αγρότες είχαν υποβάλει ψευδή στοιχεία. Δεν διακατεχόμαστε και δεν διακρινόμαστε από ένα πνεύμα εκδίκησης. Η δικαιοσύνη θα επιβάλλεται μέσα από τις συντεταγμένες, θεσμοθετημένες διαδικασίες του Κράτους και των αρμόδιων Υπουργείων.
• Μέσω του ΚΕΠΥΟ έγινε η διασταύρωση της υποβολής των τιμολογίων, της υποβολής για την επιστροφή ΦΠΑ και αποδείχθηκαν πάρα πολλές προβληματικές περιπτώσεις που ξεπερνάνε τις 1000 στην Κορινθία.
• Όλα αυτά τα εντοπίσαμε, τα επισημάναμε, τα βγάλαμε στην άκρη και πράγματι σήμερα πλέον, χωρίς καμία λογική πελατειακών σχέσεων, με την κατά το δυνατόν πιο διαφανή και πιο δίκαιη διαδικασία, αποδίδονται και καταβάλλονται οι αποζημιώσεις στους αγρότες της Κορινθίας.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ο Πάνος Μπεγλίτης μιλά για όλα τα Κορινθιακά θέματα"