Δέμα-βόμβα σε ελληνική πρεσβεία

28.12.10 Αναρτήθηκε από diogenis
Παγιδευμένο δέμα εντοπίστηκε στην πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη, παρόμοιο με τα πακέτα-βόμβες που εξερράγησαν την περασμένη εβδομάδα τραυματίζοντας δύο ανθρώπους στις πρεσβείες της Ελβετίας και της Χιλής.

Η πρεσβεία εκκενώθηκε και πυροτεχνουργοί προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Ύποπτα πακέτα που εντοπίσθηκαν, επίσης, στις πρεσβείες της Βενεζουέλας της Δανίας και του Μονακό δεν περιείχαν εκρηκτικά.

Αναφερόμενος στον σημερινό εντοπισμό εκρηκτικού φακέλου στην Ελληνική Πρεσβεία στη Ρώμη, ο αρχηγός της ιταλικής αστυνομίας Αντόνιο Μαγκανέλλι, δήλωσε ότι «μέχρι τώρα δεν προέκυψαν στοιχεία που να συνδέουν άμεσα το κύμα εκρηκτικών φακέλων που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα στην Ελλάδα με τις πρόσφατες επιθέσεις στην Ιταλία».

Ο αρχηγός της ιταλικής αστυνομίας, τόνισε ότι «οι επαφές και η συνεργασία μεταξύ των αναρχικών των δύο χωρών, είναι αντικείμενο κοινών ερευνών της ελληνικής και της ιταλικής αστυνομίας, αφού τα δύο κράτη, στον τομέα της ασφάλειας, συνεργάζονται στενότατα». Σε ότι αφορά τις έρευνες σχετικά με τον εντοπισμό του εκρηκτικού πακέτου, στην ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη, πηγές της εισαγγελίας της ιταλικής πρωτεύουσας, αναφέρουν ότι πρόκειται, πάντα, για πρωτοβουλία της "Federazione Anarchica Informale" (Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας). Για την ίδια οργάνωση, δηλαδή, που είχε αναλάβει την ευθύνη για την αποστολή φακέλων και τις εκρήξεις στις πρεσβείες της Ελβετίας και της Χιλής, την προηγούμενη εβδομάδα.

Στο μεταξύ, συνεργασία με τους Έλληνες ανακριτές που ερευνούν υποθέσεις τρομοκρατικών ομάδων επιθυμούν οι Ιταλοί συνάδελφοι τους, οι οποίοι ήδη μέσω των αρμόδιων υπουργείων έχουν ζητήσει δικαστική συνδρομή από τις ελληνικές αρχές.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Δέμα-βόμβα σε ελληνική πρεσβεία"