Αποφασισμένος για πολλά είναι αυτή την τετραετία ο Αλέκος Πνευματικός.
Η άνετη εκλογή του για δεύτερη τετραετία κατ' αρχήν επιβεβαίωσε την αποδοχή του έργου που έκανε και το οποίο από πολλές πλευρές αμφισβητήθηκε ακόμα και με ακραίο τρόπο..!
Το έργο αυτό κρίθηκε οριστικά με το 56% όπως κρίθηκε από τους πολίτες και ο προσωπικός του τρόπος με τον οποίο πολιτεύθηκε που επίσης δεν ήταν αρεστός ιδιαίτερα στους έχοντες και κατέχοντες καθώς επίσης και τα καλοθρεμμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ..
Εξελέγει χωρίς να υποκύψει σε κανέναν από τους "παραδοσιακούς παράγοντες της πόλης" με τους οποίους βρέθηκε ακόμα και σε μετωπική σύγκρουση..
Αν πάρουμε ως δεδομένο ότι τα βασικά προβλήματα της συνένωσης όπως καθαριότητα, βλάβες και νερό τα έχει ήδη καλύψει έχει τον χρόνο να ασχοληθεί με άλλα θέματα.
Πιο μεγάλα και πιο κρίσιμα για το μέλλον της πόλης.
Θέματα που είναι προβλήματα δεκαετιών αλλά αποτελούν και το απαραίτητο στοιχείο για την ανάπτυξη…
Μπορεί την πρώτη τετραετία να μην τέντωσε το σχοινί στο θέμα του λιμανιού αλλά πλέον όπως είπε πρόσφατα και στον αρμόδιο υπουργό κ.Διαμαντίδη δεν υπάρχει επιστροφή.
Να σημειώσουμε ότι ο Πνευματικός έχει ένα μεγάλο πρόβλημα που ακόμα δεν έχει λυθεί και είναι τα προβλήματα με το λιμενικό ταμείο.
Το ΠΑΣΟΚ ψάχνει μεν τρόπους να αλλάξει τον πρόεδρο και το συμβούλιο όμως ο διορισθείς επί Παπαληγούρα Νεοδημοκράτης κ. Δήμου δεν παραιτείται.
Δηλώνει ότι θα εξαντλήσει την θητεία του μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2011..!!!

Το λιμάνι σύμφωνα με τον κ.Πνευματικό πρέπει άμεσα να παραδοθεί στον δήμο των Κορινθίων όπως επίσης και η μπαζωμένη περιοχή του Αγίου Νικολάου.
Είναι ίσως το μεγάλο στοίχημα της νέας τετραετίας και δεν θα πρέπει να εκπλαγεί κανείς αν τους επόμενους μήνες έρθει σε σύγκρουση ακόμα και με το ίδιο το ΠΑΣΟΚ για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.
Είπαμε πιο πάνω ότι είναι μία τετραετία στην οποία θα επιδιώξει να δημιουργήσει υποδομές σε όλο τον δήμο και ιδιαίτερα στα μειονεκτικά χωριά.
Εχει καταφέρει να έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ σημαντικά έργα και στα ταμεία του έχει λεφτά για να προχωρήσει με αυτοχρηματοδότηση σε άλλα έργα για τα οποία δεσμεύθηκε και προεκλογικά.
Αναμφισβήτητα είναι ένα από τα ισχυρότερα πολιτικά πρόσωπα της περιοχής και αυτό το χαρτί θα το παίξει όσο περισσότερο μπορεί για να εξασφαλίσει και πόρους από την κυβέρνηση αλλά και χώρους..!
Μέχρι τώρα έχει πάρει υποσχέσεις για πολλά και ιδιαίτερα για το στρατόπεδο αλλά είναι ακόμα πολύ μακριά η μέρα που θα μπορεί να το αξιοποιήσει.
Η φιλική του σχέση με τον αναπληρωτή υπουργό κ.Πάνο Μπεγλίτη δεν θα σταθεί εμπόδια στην διεκδίκηση του..!
Είναι και για τον ίδιο προσωπικά μία ξεχωριστή τετραετία.
Εχει μεγάλη εμπειρία, το καλύτερο δημοτικό συμβούλιο που θα μπορούσε να έχει και επίσης έχει την ίδια διάθεση με την πρώτη φορά.

Η Κόρινθος δείχνει να παίρνει τα πάνω της.

Αν δεν υπήρχε η χαοτική οικονομική κρίση οι δείκτες ανάπτυξης της θα είχαν εκτιναχθεί.
Αλλαξε η μορφή της αλλά άλλαξε και η ψυχολογία της.
Εγινε και πάλι το κέντρο της περιοχής γιατί απέκτησε «κέντρο βάρους» που είναι το πεζοδρομημένο κομμάτι της στο οποίο πλέον συντελούνται τα δρώμενα αλλά και κτυπά δυνατά η καρδιά της.
Η αυριανή του ομιλία κατά την διάρκεια της ορκομωσίας της Νέας Δημοτικής αρχής θα καθορίσει και τους στόχους του. Θα οριοθετήσει και τις υποχωρήσεις που θα κάνει πλέον ο δήμος τα επόμενα χρόνια..

Ο κ.Πνευματικός έπαιξε σκληρά και κέρδισε. Τόλμησε και δικαιώθηκε..
Τώρα είναι πλέον η στιγμή για τα μεγάλα βήματα της αυτοδιοικητικής καταξίωσης και οι στενοί του συνεργάτες λένε ότι είναι έτοιμος να τα κάνει χωρίς να τον απασχολεί το πολιτικό κόστος…!

Και βεβαίως τώρα που δεν τον απασχολεί και η επανεκλογή του θα κινηθεί τελείως ελεύθερα σε ρήξεις και ανατροπές..!
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Αποφασισμένος να συγκρουστεί ακόμα και με την κυβέρνηση ...!"