Μαύρα Χριστούγεννα..

27.12.10 Αναρτήθηκε από diogenis

Είναι αλήθεια ότι όλοι έχουμε τρομοκρατηθεί τόσο απο το μέγεθος όσο και την αγριότητα της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την χώρα.Πρώτη φορά στην Ελλάδα έχουν παγώσει τα πάντα. Δεν κινείται το παραμικρό και όλοι έχουμε σαστίσει αναμένοντας τα χειρότερα. Και είναι σίγουρο οτι έρχονται χειρότερα τους επόμενους μήνες..

Η τοπική αγορά είναι σε κατάσταση κώματος και κανένα μαγαζί δεν μπορεί πλέον να βγάλει ούτε καν τα στοιχειώδη εξοδά του..

Στην γειτονιά μας στην οδό Κύπρου που πριν 2 χρόνια έσφιζε απο ζωή τους τελευταίους δύο μήνες έκλεισαν 4 μαγαζιά και ακούμε οτι μετά τις γιορτές θα κλείσουν και άλλα τέσσερα.Οι πάντες είναι τρομοκρατημένοι και επιπλέον ακούν οτι οι επόμενοι 3 μήνες θα είναι ίσως οι χειρότεροι που έχουμε περάσει ποτέ..!

Οποιος αντέξει αν και όλα δείχνουν οτι θα έχουμε..ανθρωποφαγίες μετά τις γιορτές. Στην αγορά δεν υπάρχει σε κίνηση..ευρώ..Ακόμα και οι παραδοσιακά εύποροι πολίτες έχουν τρομοκρατηθεί και έχουν συγκρατήσει όλες τις κινήσεις τους. Κανένας κλάδος δεν μπορεί να είναι αισιόδοξος ενώ κάποια μαγαζιά κυριολεκτικά δεν κάνουν ούτε σεφτέ..!

Και που θα πάμε;Λένε οτι όσοι αντέξουμε το πρώτο τρίμηνο του 2011 μπορούμε να ελπίζουμε σε ανάκαμψη. Αλλά εδώ είναι και το θέμα. Πως θα αντέξουμε τους επόμενους μήνες όταν όλα έχουν παγώσει και τίποτα δεν κινείται;Πως θα πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας όταν δενμ μαζεύουμε απο πουθενά χρήματα ενώ οι υποχρεώσεις όχι μόνο δεν έχουν μειωθεί αλλά αυξάνονται;

Πως θα πάμε μέχρι την Ανοιξη με αυτές τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά; Και άντε και αντέξαμε μερικοί αν δεν χρωστάμε και δεν έχουμε μεγάλες υποχρεώσεις; Αυτοί οι συμπατριώτες μας που δεν θα αντέξουν τι θα κάνουν στην ζωή τους;
Πως θα την βγάλουν;

Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Και είναι πολύ δύσκολα.Διότι δεν υπάρχει απλά μία μείωση στην οικονομική δραστηριότητα. Υπάρχει απόλυτη ακινησία.Δεν υπάρχει ευρώ, δεν κινείται ευρώ και δεν περιμένουμε το επόμενο διάστημα να κινηθεί τίποτα.Χειρότερα θα γίνουν τα πράγματα μόλις περάσουν οι γιορτές...

Το δυσάρεστο είναι ότι κανείς δεν μπορεί να μας δώσει προοπτική. Κανένας δεν μπορεί να μας δώσει ελπίδα.Απεναντίας κάθε μέρα νέα και χειρότερα μέτρα έρχονται να προστεθούν και να επιδεινώσουν το κλίμα.
Μαύρα Χριστούγεννα θα κάνουμε αλλά αυτό που έρχεται μετά είναι το μεγάλο παλούκι απο το οποίο κανένας δεν μπορεί να ξεφύγει..!
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Μαύρα Χριστούγεννα.."