Δράσεις για μείωση της ανεργίας

20.1.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Μέσα στο επόμενο δίμηνο θα προκηρυχθούν τα Τοπικά Ολοκληρωμένα προγράμματα που θα αφορούν εργαζόμενους και ανέργους σε όλη την Ελλάδα και τα οποία προβλέπεται να σχεδιαστούν σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς ώστε να στοχεύουν σε συγκεκριμένες ανάγκες της τοπικής οικονομίας, δήλωσε η υπουργός Εργασίας Λ. Κατσέλη, μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα αναπτυχθούν και οι πολιτικές της κοινωφελούς εργασίας που θα εφαρμοσθούν μέσω ενδιαμέσων φορέων όπως οι Δήμοι και οι Μ.Κ.Ο.

Η υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι το υπουργείο μπορεί να διαθέσει για την υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών μέσω του ΟΠΑΔ περί τα 100 εκατ. ευρώ και ελπίζει ότι σε συνεργασία με τα άλλα υπουργεία και φορείς θα συγκεντρωθεί ένας "κουμπαράς" 300 εκατ. ευρώ.

"Η διατήρηση θέσεων εργασίας, σ' αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο, η ένταξη όσο περισσότερων ανέργων στην αγορά εργασίας και η κοινωνική προστασία αποτελούν πρωταρχικούς στόχους των πολιτικών αυτού του Υπουργείου", τόνισε η υπουργός Εργασίας και προανήγγειλε ότι εντός των επομένων ημερών θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση του ΣΕΠΕ και την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας, και ως το τέλος του μηνός το νομοσχέδιο για την Κοινωνική Οικονομία.

Χρήσιμη και εποικοδομητική χαρακτήρισαν τη συνάντηση οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γιάννης Παναγόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στο νομοσχέδιο για την αναβάθμιση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, για το οποίο είπε ότι αποτελούσε πάγιο αίτημα της Συνομοσπονδίας Ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος τόνισε την αναγκαιότητα τέτοιων συναντήσεων την ανάγκη για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας. Στη σημασία της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών αναφέρθηκαν ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής κ. Γιάννης Ρέτσος και ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Βασίλης Κορκίδης.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Δράσεις για μείωση της ανεργίας"