Φραγμό στα σενάρια χρεοκοπίας ή αναδιάρθρωσης του χρέους επιχείρησε να θέσει για άλλη μία φορά ο κ. Γ. Παπανδρέου από το Νταβός. «Ασφαλώς το ερώτημα της αναδιάρθρωσης πλανάται. Μπορώ να πω ότι δεν θα χρεοκοπήσουμε. Επίσης λέω ότι δεν θα κινηθούμε προς την αναδιάρθρωση» απάντησε σε ερώτηση του δημοσιογράφου των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» Λάιονελ Μπάρμπερ, ο οποίος συντόνιζε το πάνελ όπου μίλησε ο Πρωθυπουργός. Αναγνώρισε ότι πολλοί συζητούν για το θέμα αυτό, ωστόσο απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο λέγοντας ότι «έχουμε τον οδικό χάρτη για να βγούμε από το πρόβλημα του χρέους».
Ο κ. Παπανδρέου διαβεβαίωσε τους συνομιλητές και το ακροατήριο του πάνελ ότι η κυβέρνησή του κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να βγει η Ελλάδα από την κρίση και ανέφερε ως παράδειγμα τις πολύ δύσκολες και επώδυνες αλλαγές που προωθεί, όπως και την προσπάθεια για τη μείωση του ελλείμματος.
Σημείωσε επίσης ότι η χώρα μας βρίσκεται στον δρόμο της ανάπτυξης και ότι ανακτά την εμπιστοσύνη των αγορών, όπου δεν απέκλεισε την πιθανότητα να βγει η Ελλάδα στο τέλος του 2011. «Είμαστε σε έναν πολύ σημαντικό δρόμο αλλαγών και ο μηχανισμός στήριξης μας βοήθησε αλλά δεν αρκεί» επισήμανε και πρόσθεσε ότι η Ευρώπη χρειάζεται έναν δυνατό και ευέλικτο μηχανισμό.

Πηγή:ΤΟ ΒΗΜΑ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Γ. Παπανδρέου - Νταβός Ξεχάστε την αναδιάρθρωση"