Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει σε καμία μαζική ή μεμονωμένη νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών επανέλαβε με κατηγορηματικό τρόπο ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσε σήμερα, με αφορμή τα γεγονότα της Νομικής. «Δεν πρόκειται να κάνουμε καμία νομιμοποίηση», τόνισε. «Η φέρουσα ικανότητα της Ελλάδας να δεχθεί άλλους μετανάστες έχει εξαντληθεί». Ο υπουργός Εσωτερικών για τα θέματα που σχετίζονται με την παραμονή των μεταναστών στη χώρα μας και την χορήγηση πολιτικού ασύλου παρέπεμψε στον πρόσφατα ψηφισθέντα από τη Βουλή «νόμο Παπουτσή» επισημαίνοντας ότι αποτελεί ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό θεσμικό πλαίσιο. Ο κ. Ραγκούσης, αναφερόμενος στην κατάληψη της Νομικής, επισήμανε ότι αναγκαστήκαμε να είμαστε αυστηροί με όσους υποκίνησαν και οργάνωσαν την κατάληψη. «Παρόμοιες ενέργειες», τόνισε, «εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την χώρα. Η ενέργεια αυτή ήταν προσχηματική και βασισμένη σε νοοτροπίες του παρελθόντος», είπε.

Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στις μαζικές νομιμοποιήσεις μεταναστών το 2005 και το 2007, επισημαίνοντας ότι την εποχή εκείνη νομιμοποιήθηκαν περίπου 150.000 παράνομοι μετανάστες. «Το μοναδικό κριτήριο που ετέθη ήταν να βρίσκονται στη χώρα πριν από την 31η Δεκεμβρίου 2004», επισήμανε. «"Πάμε να κάνουμε ό,τι γινόταν τότε", τους είπαν κάτι έξυπνοι», είπε ο κ. Ραγκούσης, κάνοντας λόγο για υποκινητές της κατάληψης της Νομικής. Επισήμανε ακόμη ότι η μαζική νομιμοποίηση το 1987 είχε ξεκινήσει μετά απο κάποια κινητοποίηση μεταναστών στα Χανιά.

Στόχος της κυβέρνησης κατά τη διαχείριση των γεγονότων είπε ο υπουργός Εσωτερικών ήταν να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για ειρηνική έξοδο από τη Νομική. «Η Αστυνομία» είπε χαρακτηριστικά, «μετά και την άδεια που πήρε από τις πρυτανικές αρχές θα μπορούσε να μπει και να εκκενώσει τη Νομική. Παρά ταύτα προσπαθήσαμε να δείξουμε ανθρώπινο πρόσωπο. Η όλη διαχείριση εκ μέρους της κυβέρνησης υπήρξε ένας συνδυασμός αποφασιστικότητας άλλά και ανθρωπισμού».

Ο υπουργός Εσωτερικών αποκάλυψε ότι, εκτός από τους πολιτικούς αρχηγούς, επικοινώνησε και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, τον οποίο ενημέρωσε για την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στη Νομική. Στους πολιτικούς αρχηγούς με τους οποίους είχε τηλεφωνική επικοινωνία, τους ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση είχε πάρει την απόφαση να προχωρήσει στην αποκατάσταση της καταπάτησης του ασύλου. «Είμαστε αποφασισμένοι να τελειώνουμε την υπόθεση», τους ενημέρωσε επισημαίνοντας ότι «πριν θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο να αποχωρήσουν ειρηνικά και αναίμακτα».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "«Καμία νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών»"