Θρίλερ με τον Πάγκαλο

11.1.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Ένα πολυδαίδαλο παρασκήνιο έντονων κυβερνητικών διεργασιών κρύβεται πίσω από τη χθεσινή «επάνοδο» του κυβερνητικού εκπροσώπου στην υπενθύμιση των σαφών αποστάσεων από την «καταιγίδα» των δηλώσεων του Θ. Πάγκαλου.

Και ενώ οι 15 απαντήσεις που αναγκάστηκε να δώσει χθες σε αντίστοιχο αριθμό ερωτήσεων ο Γ. Πεταλωτής έδειχναν διάθεση πλήρους αποδοκιμασίας προσωπικών απόψεων του κ. Πάγκαλου (π.χ. για τον διορισμό κάποιου «κοπρίτη» στο Δημόσιο), στην πραγματικότητα το Μέγαρο Μαξίμου «ακροβατούσε» μεταξύ της απόφασης να αποτραβήξει την «εικόνα» της κυβέρνησης από τις αιχμηρές δηλώσεις και της «μυστικής» αποστολής του αντιπροέδρου χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.

Τη στιγμή που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτάτο αν οι αιχμηρές δηλώσεις εκφράζουν ή χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση και απαντούσε ορθά-κοφτά ότι «χαρακτηρίζουν αυτόν που κάνει τις δηλώσεις», ο κ. Πάγκαλος, σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες, βρισκόταν στο «μακρινό» Κατάρ (μαζί με τον υφυπ. Εξωτερικών Σπ. Κουβέλη) για την προώθηση της συνεργασίας για επενδύσεις στην Ελλάδα που δεν αφορούν όμως το Ελληνικό.

Θ. Πάγκαλος
Διαμηνύει πως δεν θα δώσει συνέχεια
Eνα απίστευτο μπλέξιμο, που θυμίζει περισσότερο τρικυμία στο ποτήρι (σ.σ. το οποίο όμως κινδυνεύει να σπάσει), στήθηκε γύρω από τον σχολιασμό των δηλώσεων Πάγκαλου από το Μέγαρο Μαξίμου.

Στην αντιπροεδρία πιστεύουν πως πίσω από τις εναντίον του επιθέσεις κρύβεται κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, «ο οποίος ποτέ δεν είδε με καλό μάτι τον διορισμό του Θόδωρου». Οποια κι αν είναι η αλήθεια, στο παρασκήνιο ο Θ. Πάγκαλος διαμηνύει πως δεν θα δώσει συνέχεια, γιατί δεν θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση.

Αλλαγές
«Είμαι αντιπρόεδρος, δεν έχω ανταγωνισμούς με υπουργούς και δεν πρόκειται να εμπλακώ σε αυτά τα παιχνίδια» είναι μια φράση που του αποδίδεται από συνεργάτες του.

Η ουσία, όμως, είναι ότι στο εσωτερικό της κυβέρνησης βρίσκεται σε εξέλιξη μια μάχη εξουσίας, που γεννά «ευκαιρίες» για συγκρούσεις κορυφής.

Μπορεί το συντονιστικό να κέρδισε τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, αλλά πολλά στελέχη που ένιωσαν να παραγκωνίζονται από την αναβάθμιση Ραγκούση και τη διατήρηση ενός ισχυρού Πάγκαλου επιμένουν να ζητούν αλλαγές.


Πηγή : Ethnos.gr
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Θρίλερ με τον Πάγκαλο"