Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο

21.1.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, θα μιλήσει σήμερα, στις 9.30 π.μ., στην εκδήλωση του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, η οποία πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη (Λιμάνι, Αποθήκη Δ’), με θέμα: «Αναπτυξιακές Προοπτικές της Βόρειας Ελλάδας - Ανάπτυξη στην πράξη».

Αργότερα, στις 12.30 μ.μ., ο κ. Παπανδρέου θα μιλήσει στη συνάντηση του Euro50 Group, η οποία πραγματοποιείται στην Αθήνα, με θέμα: «Η Ευρωζώνη σε σταυροδρόμι». (Μέγαρο Μουσικής)

Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στον κόσμο, που θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια ισχύος 200 MW, θα δημιουργηθεί στην Κοζάνη, από τη ΔΕΗ σε συνεργασία με στρατηγικό επενδυτή, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στη διάρκεια ομιλίας που έκανε, χθες, σε εκδήλωση που οργάνωσαν το Υπουργείο Περιβάλλοντος και ο δήμος Κοζάνης, με θέμα «Η αναπτυξιακή πορεία της Δυτικής Μακεδονίας στον ενεργειακό τομέα».

Η επένδυση είναι ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ, θα αξιοποιήσει μια έκταση 5.300 στρεμμάτων, εξαντλημένου ορυχείου στο λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, θα απασχολήσει συνολικά 550 άτομα, θα δημιουργήσει 200 νέες θέσεις εργασίας, θα μειώσει κατά 300.000 τόνους τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανά έτος στην ατμόσφαιρα και θα καλύψει ηλεκτρική κατανάλωση 55.000 νοικοκυριών.

Στην ίδια περιοχή θα λειτουργήσει παράλληλα και εργοστάσιο παραγωγής φωτοβολταϊκών συστημάτων.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο"