Εναν άγγελο έχουν πλέον στο πλευρό τους όλα τα παιδιά που δίνουν μάχη κατά του καρκίνου και ταυτόχρονα αγώνα για να κρατήσουν ζωντανή την όρασή τους. Η Ελληνίδα επιστήμονας Ντόρις (Θεοδώρα) Χατζηστυλιανού δικαιώνει το όνομά της προσφέροντας το δώρο του Θεού, την ίδια τη ζωή, στους μικρούς ασθενείς που πάσχουν από ρετινοβλάστωμα, τον πιο κοινό οφθαλμικό όγκο της παιδικής ηλικίας που μπορεί να αποβεί θανατηφόρος, αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως.
Η λαμπρή επιστήμονας εφαρμόζει επαναστατική θεραπευτική μέθοδο, με την οποία όχι μόνον εξουδετερώνει τους οφθαλμικούς όγκους πριν αυτοί διεισδύσουν μέσω του οπτικού νεύρου στον εγκέφαλο και γίνουν απειλητικοί για τη ζωή, αλλά σώζει και τους μικρούς ασθενείς της από την επίπονη εξόρυξη του βολβού.
Την ίδια στιγμή, η κυρία Χατζηστυλιανού, η οποία χειρουργεί τα περιστατικά της σε πολυκλινική της Σιένα, παραδίδει μαθήματα ανθρωπιάς παραμένοντας στο πλευρό των ασθενών της και μετά το κρίσιμο χειρουργείο. Κάθε τέσσερις μήνες επισκέπτεται την Ελλάδα για να τους εξετάσει η ίδια από κοντά, ενώ τα καλοκαίρια τους φιλοξενεί στο εξοχικό της, στην Τήνο, συνοδεύοντάς τους μάλιστα στην Παναγία του νησιού για να εκπληρώσουν τυχόν τάμα τους.
Η έξοχη επιστήμονας δένεται τόσο πολύ με τους μικρούς ασθενείς της, που σε αρκετές περιπτώσεις έχει δεχτεί να γίνει ακόμα και η πνευματική τους μητέρα. Σίγουρα, σε αυτό βοηθάει το γεγονός ότι και η ίδια έχει γίνει μητέρα και αντιλαμβάνεται πολύ καλά την αγωνία των παιδιών και των γονιών τους, όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με την επάρατη νόσο…
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ντόρις Χατζηστυλιανού: Η γιατρός - άγγελος των παιδιών με καρκίνο"