Προδικαστικά ερωτήματα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έστειλε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για το αν μπορεί ο ΟΠΑΠ να διατηρήσει το μονοπώλιο που έχει να διεξαγάγει μόνο αυτός τυχερά παιχνίδια (Προπό, Λόττο, Πρότο, Κίνο κ.λπ.). Στο...
Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν προσφύγει οι βρετανικές εταιρείες Stanley Betinternational, William Hill Organisation και Sporitingbet και ζητάνε να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών να τους χορηγήσει άδεια για τη διενέργεια στοιχημάτων και τη λειτουργία δικτύου πρακτορείων στην Ελλάδα αντίστοιχων με εκείνων του ΟΠΑΠ.
Οι εταιρείες υποστηρίζουν ότι η απόφαση αντιβαίνει στη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας η οποία κατοχυρώνει την ελευθερία εγκατάστασης και παροχής υπηρεσιών, το αποκλειστικό δικαίωμα που έχει ο ΟΠΑΠ.
Ο ΟΠΑΠ από το 1999 λειτουργεί υπό τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας, έχει εισαχθεί στο Χρηματιστήριο και έχει το αποκλειστικό δικαίωμα διεξαγωγής, διοργάνωσης και λειτουργίας τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα και την Κύπρο (στην Κύπρο έχει 206 πρακτορεία).

Πηγή:fimotro
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΤΟΥ ΟΠΑΠ"