Πρεμιέρα για τον "Καλλικράτη"

3.1.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες συνεδριάσεις για την εκλογή των προέδρων των περιφερειακών και των δημοτικών συμβουλίων.

Με ευρεία συναίνεση εξελέγη πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας ο Παναγιώτης Μπέης, αντιπρόεδρος ο Λευτέρης Σκιαδάς και γενικός γραμματέας ο Δημήτρης Κωσταντάρας.

Ειδικότερα, από τους 47 δημοτικούς συμβούλους που συμμετείχαν στη διαδικασία (υπήρχε μία απουσία) ο κ. Μπέης έλαβε 40 ψήφους, ο κ. Σκιαδάς 33 ενώ για τον κ. Κωσταντάρα χρειάστηκε να γίνει επαναληπτική ψηφοφορία γιατί στην πρώτη δεν έλαβε την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης εκλέχθηκε ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος, από την παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη, αντιπρόεδρος ο Χάρης Αηδονόπουλος, από την παράταξη του Κώστα Γκιουλέκα, και γραμματέας η Ελένη Τζιούτζια από την παράταξη του Στέλιου Παπαθεμελή.

Τα μέλη του προεδρείου ψηφίστηκαν από όλες τις παρατάξεις (44 υπέρ) εκτός από τους δύο δημοτικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που ψήφισαν «λευκό».

Περιφερειακά Συμβούλια

Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής εξελέγη ο Κ. Καράμπελας, αντιπρόεδρος ο Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος και γραμματέας η Αικατερίνη Πιπιλή.

Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας εξελέγη ο Κώστας Καρπέτας, αντιπρόεδρος ο Αριστείδης Μπουχάγιερ και γραμματέας ο Κώστας Παπακωνσταντίνου.

Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου εξελέγη ο Γιώργος Πουλοκέφαλος, αντιπρόεδρος ο Άγγελος Κωτσιόπουλος και γραμματέας ο Λάμπρος Μπούκλης.

Η Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά εξελέγη πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας αντιπρόεδρος ο Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, γραμματέας ο Κωνσταντίνος Μπούμπας.

Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου εξελέγη ο Κωνσταντίνος Πέτσιος, αντιπρόεδρος ο Χαράλαμπος Μπάτσης και γραμματέας ο Στέφανος Ζούμπας

Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης εξελέγη ο Γιώργος Πιτσούλης, αντιπρόεδρος ο Μανώλης Παπαδάκης, και γραμματέας ο Κώστας Γύπαρης.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Πρεμιέρα για τον "Καλλικράτη""