Παράνομη κρίθηκε από τα δικαστήρια η προγραμματισμένη για σήμερα 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο Μετρό, τον Ηλεκτρικό, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Συνεργάτες του υπουργού Υποδομών προειδοποιούν για την επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων σε όσους συμμετέχουν στις απεργίες. Χθες ο Δημήτρης Ρέππας, παρουσίασε τις λεπτομέρειες του νέου νομοσχεδίου για τις αστικές συγκοινωνίες, το οποίο εμπεριέχει μειώσεις δαπανών και μετατάξεις τύπου ΟΣΕ. Ωστόσο αποφασισμένοι να προχωρήσουν κανονικά στην 24ωρη απεργία που έχει προγραμματιστεί για σήμερα είναι οι συνδικαλιστές σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και λεωφορεία, ενώ ήδη εργαζόμενοι έχουν συγκεντρωθεί στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα προκειμένου να περιφρουρήσουν την απεργία.

Οι διοικήσεις των εταιρειών προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να κριθούν παράνομες οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων για την Πέμπτη.

Ειδικότερα, το Πρωτοδικείο στο οποίο προσέφυγε η διοίκηση της ΑΜΕΛ (Μετρό), έκρινε παράνομη, τόσο τη στάση εργασίας από τις 9 χθες το βράδυμέχρι και τη λήξη της βάρδιας (24:00), όσο και τη σημερινή 24ωρη απεργία. Ακόμη, το Μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε παράνομες τις κινητοποιήσεις σε ΕΘΕΛ και ΗΛΠΑΠ, κάνοντας εν μέρει δεκτές τις προσφυγές των διοικήσεων, που ζητούσε να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.

Η απόφαση για την 24ωρη απεργία της Πέμπτης στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο αναμένεται να εκδοθεί αύριο από το Πρωτοδικείο του Πειραιά.

Εν τω μεταξύ, κανονικά θα κινηθούν την Πέμπτη τα τρένα του ΟΣΕ και του Προαστιακού, καθώς οι εργαζόμενοι προχώρησαν στην αναστολή της απεργίας που είχαν εξαγγείλει.

Συνεργάτες του υπουργού Υποδομών ανέφεραν ότι θα υπάρξουν πειθαρχικές κυρώσεις, που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να φτάσουν μέχρι και την απόλυση, για όσους συμμετέχουν σε απεργία που έχει κηρυχθεί παράνομη από τα δικαστήρια.

Κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου παρουσιάστηκε και το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών για τις αστικές συγκοινωνίες. Το νομοσχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, διαγραφές χρεών, υποχρεωτικές μετατάξεις, εκ βάθρων αλλαγές στους κανονισμούς εργασίας και στις συμβάσεις, καθώς και συγχωνεύσεις φορέων.


Πηγή : Enet.gr
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Μετωπική κυβέρνησης-εργαζομένων στις συγκοινωνίες"