ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Ξέρατε ότι τους στίχους για το νέο μεγάλο hit του Αντώνη Ρέμου "Είναι στιγμές" τους έχει γράψει μια Κορίνθια ;

Τους στίχους του τραγουδιού που έχει σπάσει τα κοντέρ αυτές τις μέρες, τους έχει γράψει η Κορίνθια Βάγια Καλαντζή, γνωστή στο καλλιτεχνικό στερέωμα και ως Miss SaxoVaya με πολλές εμφανίσεις στην τηλεόραση και σε διάφορα clubs της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Η νεαρή Βάγια κάνει εδώ και καιρό μια εντυπωσιακή καριέρα για όσους παρακολουθούν τα μουσικά δρώμενα και αυτή η συνεργασία αναμένεται να της δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση !

Η μετριοφροσύνη που τη διακρίνει, χαρακτηριστικό που της έχει μεταδώσει εξαιρετικά η οικογένειά της, αποτελεί εχέγγυο για μεγάλες επιτυχίες.

Πως περιγράφει η ίδια τον εαυτό της στο site του κορινθιακού ραδιοφωνικού σταθμού MyRadio 89,6 FM, στον οποίο κάνει καθημερινά εκπομπές :

Είναι Ελληνίδα από την Κόρινθο, αλλά μοιάζει με εξωγήινη από τον πλανήτη Αμπραγκορίν που δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα. Έδειξε τις πρώτες καλλιτεχνικές της ανησυχίες σε ηλικία 5 ετών, όπου συμμετείχε στον Θεατρικό Όμιλο Κορίνθου (Θ.Ο.Κ Βασίλης Ρώτας) στην παιδική σκηνή και συγκεκριμένα στην παράσταση «Τα παιδιά που φέραν την Ειρήνη», που ανέβηκε στην Κόρινθο την προ ΔΝΤ εποχή. Οι γονείς της ανακάλυψαν πως όταν έπαιζε θέατρο, δεν ένιωθε την ανάγκη να ξεμαλλιάζει τις κούκλες της αδερφής της, γι αυτό και την παρότρυναν να συνεχίσει.

Μέχρι να πάρει το απολυτήριο/διαβατήριό του Λυκείου της, συμμετείχε σε αρκετές παιδικές παραστάσεις και κουκλοθέατρα εντός και εκτός Κορίνθου. Σαν ενήλικη, ακολούθησε επαγγελματικά την καριέρα της υποκριτικής, παίζοντας δίπλα σε αξιόλογους σκηνοθέτες και ηθοποιούς στο θέατρο (Ε. Παπούλια- Α. Σακελλαρίου, σκην. Κ. Αρβανιτάκης «καμπαρέ», «Που πάει αυτό το λεωφορείο» Λ. Λαζόπουλος, «Sugar angels” Τ. Ζαχαράτος, «Blood brothers” Κ. Σπυρόπουλος) και στην τηλεόραση («Τα μαχαιρώματα», Γ. Μπέζος, «& θανάσιμες πεθερές» σε δύο ιστορίες, «Ήρθε κι έδεσε», κλπ). Όταν μεγάλωσε κι αφού είχε πλέον απεξαρτηθεί από τη συνήθεια του ξεμαλλιάσματος, αποφάσισε να δοκιμάσει και να δοκιμαστεί στον τομέα σκηνοθεσίας ως βοηθός, στο πλευρό του Γιώργου Τζαβάρα, σκηνοθέτη του Δημοτικού Θεάτρου Κορίνθου, με αφετηρία την παράσταση «Δεν λιγοστεύει η σιωπή με μία λέξη». Έκτοτε απέκτησε άλλη (μία) εξάρτηση…

Όμως οι γονείς της, που είναι πολύ παρατηρητικοί άνθρωποι, διαπίστωσαν επίσης πως η μουσική υπνώτιζε την μικρή Βάγια. Για να γλιτώσουν λοιπόν τον μικρό της αδερφό από την πολεμοχαρή πλευρά της, την έστειλαν στη φιλαρμονική του Δήμου Κορίνθου, να μάθει να ξεσπάει στο σαξόφωνο. Και επειδή κάποια ένστικτα δεν φεύγουν ποτέ, για να τα χαλιναγωγήσει, συνέχισε με σπουδές σε ωδεία και έπειτα με live εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έπαιξε και συνεχίζει να το κάνει, με πολλούς djηδες (Dj Gogos, Dj Cayetano, Dj Mad Mark, κα) σε πολλά και διάφορα μέρη καθώς και με διάφορες μπάντες όπως του «Λάκη με τα ψηλά ρεβέρ», «Stigma swing jazz band” Της Κορίνθου, «The Sky Band” στην ΝΥ, αλλά και ορχήστρες «Big Band Pegasos”, «Ορχήστρα Νέων Κορίνθου», κα.

Παρόλο που η μικρή Βάγια ήταν ιδιαίτερα ενεργητική (κοινώς νευρόσπασμα), υπήρχαν πολλές φορές που βαριόταν να μιλάει. Όταν πήγε λοιπόν στο σχολείο, διαπίστωσε πως γράφοντας, μπορούσε κανείς να μιλάει με σιωπή. Έτσι ξεκίνησε να γράφει ποιηματάκια και εκθέσεις, συμμετέχοντας σε σχολικούς διαγωνισμούς και κερδίζοντας κόκα κόλες και δρακουλίνια από το κυλικείο. Μεγαλώνοντας όμως διάβασε ένα άρθρο για τα μεταλλαγμένα και τα συντηρητικά και αποφάσισε να κόψει τη σαβουροφαγία. Ωστόσο το γράψιμο τής είχε μείνει κουσούρι και έτσι αποφάσισε να το συνεχίσει, μιας και κάποια κουσούρια μπορεί να σε κάνουν μέχρι και πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Και επειδή κανείς δεν είναι τέλειος, κάποιοι αξιόλογοι συνθέτες ταυτίστηκαν μ’ αυτή την πλευρά της και μελοποίησαν τα ποιηματάκια της. ΄Ετσι η Α. Βίσση, ο Α. Ρέμος, η Ε. Παπαρίζου, ο Σ. Ρουβάς και πολλοί άλλοι αξιόλογοι τραγουδιστές, ερμηνεύουν με επιτυχία τη σιωπή της. Όσο για τις εκθέσεις της, τις δημοσίευσε κάποτε στο περιοδικό FREE σε μορφή μηνιαίας στήλης με τίτλο «Sax and drinks and broken balls” και σε διάφορα άλλα διαδικτυακά περιοδικά. Στα τελευταία ακόμα το κάνει.

Αν μετά από όλα αυτά έχετε περιέργεια να γνωρίσετε τη μικρή Βάγια, η οποία ακόμα δεν έχει αποφασίσει τι θα γίνει όταν και αν ποτέ μεγαλώσει, μπορείτε να συντονιστείτε καθημερινά Δευτέρα με Παρασκευή 10-13¨00 στο www.myradionet.gr. Εκεί θα την ακούσετε να γελάει, να θυμώνει, να συγκινείται, να αναρωτιέται και να υπενθυμίζει (κυρίως στον εαυτό της) πως η ζωή είναι το μοναδικό και πολυτιμότερο αγαθό που έχουμε και μετά ΔΝΤ εποχής…


Από πρόσφατη εμφάνισή της :








You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Response to "Ο Ρέμος τραγουδάει τους στίχους της Κορίνθιας Βάγιας Καλαντζή !"

  1. Unknown Said,

    Έτσι, έτσι!!!
    Μπράβο Βάγια μας!

    Posted on 23 Μαρτίου 2011 στις 5:50 μ.μ.