ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ:
Σε ότι αφορά το χαράτσι του ΕΛ.Γ.Α. έχω να δηλώσω ότι αν και είναι νόμος του κράτους από τον Σεπτέμβριο του 2010 , θα περιμέναμε από την κυβέρνηση και ιδιαίτερα από τον υπουργό τουλάχιστον να επιδείξει ευαισθησία και κατανόηση προς τους αγρότες ιδιαίτερα την περίοδο αυτή που διανύουμε και που όπως πολύ καλά γνωρίζετε οι αγρότες μας δεν έχουν ούτε για να βάλουν πετρέλαιο στα τρακτέρ τους .
Δεν θέλ
να μπω στην λογική του μηδενισμού και του δεν πληρώνω , παρόλα αυτά πιστεύω ότι είναι στην διακριτική ευχέρεια του υπουργείου και του ίδιου του υπουργού στην δύσκολη αυτή περίοδο να προβεί σε μια διαδικασία ρύθμισης η ακόμα και παγώματος της καταβολής της εισφοράς αυτής για να ανασάνουν λίγο οι αγρότες μας.
Ιδιαίτερα στον νομό μας το χαράτσι είναι υπερβολικό.

Μόνο ο βουλευτής του νομού μας ο κύριος Κολλιας έχει κάνει προσπάθειες και έχει φέρει το θέμα αυτό στην Βουλή. Παρόλα αυτά φωνή βοώντα εν τη ερημω.
Οι αγρότες μας υποχρεούνται να καταβάλουν 65€ ανά στρέμμα για την σουλτανίνα και 19,40€ ανά στρέμμα για το σταφύλι για κρασί και θα ήθελα εδώ να επισημάνω ότι δυστυχώς δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ ακόμα από την περσινή τους σοδειά.

Το θέμα αυτό είναι αρκετά μεγάλο για την Νεμέα και τις τοπικές τις κοινότητες όπου χθες τέθηκε και από τον κύριο Μπουζινελο τον πρόεδρο του Κουτσιου αλλά και αγρότη στον δήμαρχο μας τον κύριο Ανδριανακο ο οποίος απάντησε με την εξής ερώτηση. Θα κάνουμε επαναστατική Γυμναστική τώρα?
Και θα ήθελα να ρωτήσω τον κύριο δήμαρχο τι εννοούσε . μήπως εννοούσε ότι ξαφνικά οι αγρότες μας ξύπνησαν ένα πρωί
πρωί και αποφάσισαν να γυμνάσουν με επανάσταση σώμα και πνεύμα η του ήρθε στο νου η επαγγελματική του ιδιότητα μιας και είναι Καθηγητής γυμναστής.
Επίσης όταν το άκουσε έμεινε έκπληκτος λέγοντας μας ότι κανένας αγρότης δεν τον έχει ενοχλήσει για το θέμα αυτό.

Και διερωτώμαι , δεν θα πρέπει αυτό να τον βάλει σε σκέψεις διότι το πιθανότερο θα ήταν οι αγρότες να του έχουν θεσει το τεράστιο αυτό πρόβλημα μιας και είναι δήμαρχος αγροτικής περιοχής.
Η μήπως τελικά οι αγρότες γνωρίζουν ότι θα βρουν κλειστές πόρτες και τοίχος μπροστά τους μιας και ο δήμαρχος μας είναι εκτελεστικό όργανο της κυβέρνησης μάλλον ?
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Βαφειάδης: Το νέο χαράτσι του ΕΛΓΑ είναι πολύ βαρύ για την Νεμέα"