ΕΓΡΑΨΕ:
http://loutraki1.blogspot.com

Η Δυτική Πελοπόννησος -και πιο συγκεκριμένα η Μεσσηνία και η Ηλεία- είναι ο 3ος δημοφιλέστερος προορισμός για το Πάσχα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων.
Ο συνδυασμός των ενεργειών των πολύ καλών επιχειρηματικών σχημάτων σε αυτές τις περιοχές (Aldemar, Grecotel, Costa Navarino κλπ), οι σημαντικές επενδύσεις των τελευταίων ετών, η δυναμική προβολή μέσα από συντονισμένες ενέργειες των Δήμων και των φορέων του Τουρισμού, έχουν δώσει μια σημαντική δυναμική σε αυτές τις περιοχές και για το Πάσχα, αλλά και την επερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο, όπου αναμένεται σημαντική αύξηση επισκεπτών.

Και η περιοχή μας? Από ότι φαίνεται στον Δήμο Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων, παρά τις συχνές αναφορές του Δημάρχου στους λόγους του περί του πόσο ευλογημένος είναι ο τόπος, διυλίζουν τον
κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο.
Είναι απορίας άξιον:
Γιατί υπάρχει τόσο καθυστέρηση στην υιοθέτηση κάποιας επιλογής για την ανάπτυξη στον Τουρισμό?
Τι φταίει και δεν γίνεται ποτέ προτεραιότητα το προφανές, δηλαδή η προσήλωση στην αειφόρο τουριστική ανάπτυξη?
Γιατί είναι προτεραιότητα το οτιδήποτε άλλο και όχι η οργάνωση των ενεργειών και η επιλογή των στρατηγικών για την ανάπτυξη του τουριστικού χαρτοφυλακίου, για την προβολή και διαχείριση των πολυέξοδων και τεράστιου κόστους επενδύσεων του Δήμου όπως το Υδροθεραπευτήριο?
Γιατί ενώ οι φορείς δείχνουν ότι θέλουν να βοηθήσουν την νέα δημοτική αρχή (συνένωση συλλόγων ξενοδόχων, κοινή πολιτική βούληση, καλή συνεργασία), και ενώ μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει υιοθετηθεί από όλους η πρόταση για την σύσταση Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού, δεν υπάρχει ποτέ χρόνος και διάθεση για τις περαιτέρω ενέργειες?
Γιατί ενώ ακυρώθηκε η σύσταση της τουριστικής επιτροπής από την πρώην ΔΑΕΤ (η οποία ειρήσθω εν παρόδω, καλώς ακυρώθηκε), δεν έχουν γίνει νέες συζητήσεις και διαβούλευση για τις επόμενες ενέργειες? Δηλαδή η Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε δεν ενδιαφέρεται να φέρει έσοδα στις επενδύσεις της? Ποιός θα διαχειριστεί την προβολή, την εμπορική λειτουργία, τις συνεργασίες με τους ξενοδόχους, τις συνεργασίες με τουριστικούς φορείς κλπ από την πρώην ΔΑΕΤ ή ποιός έστω ξέρει να το κάνει?
Γιατί είμαστε τεχνολογικά αναλφάβητοι παρά το γεγονός των τεράστιων επενδύσεων που έχουν γίνει με αποτέλεσμα την πλημμελή έως και μηδενική πρόσβαση στην πληροφόρηση από οποιονδήποτε θα ήθελε να μας γνωρίσει?

Η Κυριακή και η Λαϊκή Συνέλευση είναι μια καλή ευκαιρία να τεθούν αυτά τα ερωτήματα, αν και αμφιβάλλω αν πάρουμε κάποια ουσιαστική πληροφόρηση ή αν κάποιοι ευαισθητοποιηθούν και ασχοληθούν με αυτό που στην πλειοψηφία του ταίζει του Δημότες αυτής της περιοχής.

Εκτός αν τελικά δεν ενδιαφέρει κάποιους να ταϊστούν οι Δημότες ή να έχουν έσοδα τα ξενοδοχεία, τα τουριστικά γραφεία, οι έμποροι, οι καφετέριες, τα εστιατόρια, τα περίπτερα, οι αυτοκινητιστές, τα καταστήματα. Εκτός αν τελικά δεν ενδιαφέρει κάποιους να έχουν οι αγρότες και οι λαϊκές κόσμο για να προωθούν την πραγμάτια τους, και οι κτηνοτρόφοι τα ζώα τους και τα παράγωγα τους. Αμ οι πολύπαθη αγορά των ακινήτων και των κατασκευών ή επισκευών? Ή μήπως η δυνατότητα αύξησης εσόδων μέσα από τα τέλη παρεπιδημούντων, καθαριότητας, ύδρευσης και δημοτικά τέλη?

Είμαστε υπεράνω εσόδων ή υπάρχει άλλο σχέδιο που προσομοιάζει με το μνημόνιο και τις επιδιώξεις του. Οι απορίες και τα ερωτήματα είναι εκεί. Ιδού η Ρόδος ιδού και η Λαϊκή Συνέλευση κύριοι άρχοντες.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Όλοι κάνουν κάτι στον Τουρισμό. Το Λουτράκι "ζεί τον Μύθο του". Τι κρύβεται πίσω από την αναβλητικότητα;"