«Ελέγχουμε, επιβεβαιώνουμε, διορθώνουμε»

Στην τελική ευθεία μπαίνει η σύνταξη του Κτηματολογίου σε ακόμη 33 περιοχές της χώρας με την Ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων που προέκυψαν μετά την επεξεργασία των δηλώσεων που υποβλήθηκαν από τους πολίτες το 2008. Πρόκειται για 6 ΟΤΑ της Περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης, 10 Πρωτεύουσες νομών και 17 ΟΤΑ του Ν. Αττικής. Η Ανάρτηση θα ξεκινήσει στις 14 Ιουνίου για τους έξι Δήμους της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης και σταδιακά θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες περιοχές.
Η Ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων (πινάκων και διαγραμμάτων) είναι κορυφαία στιγμή στη διαδικασία σύνταξης του Εθνικού Κτηματολογίου. Με αυτήν δημοσιοποιείται η καταγραφή των ιδιοκτησιών που δηλώθηκαν στο πρώτο στάδιο της κτηματογράφησης και η μετέπειτα επεξεργασία τους από νομικούς και τοπογράφους. Με τον τρόπο αυτό, δίνεται σε όλους η δυνατότητα ελέγχου, επιβεβαίωσης ή και διόρθωσης τυχόν λαθών. Συνεπώς, η συμμετοχή των πολιτών είναι απαραίτητη, προκειμένου να αποφύγουν άσκοπη ταλαιπωρία στο μέλλον.
Στην Ανάρτηση συμμετέχουν καταρχήν όσοι έχουν υποβάλει Δήλωση, όμως και οι δικαιούχοι που για οποιοδήποτε λόγο δεν υπέβαλαν μέχρι τώρα Δήλωση, έχουν μία ακόμη ευκαιρία να καταγράψουν το δικαίωμά τους.
Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά η Ανάρτηση των στοιχείων αυτού του προγράμματος κτηματογράφησης θα πραγματοποιηθεί με δύο τρόπους: εκτός από την ανάρτηση συνολικά των Πινάκων και Διαγραμμάτων στο αρμόδιο για κάθε περιοχή Γραφείο Κτηματογράφησης και την ταχυδρομική αποστολή αποσπασμάτων του Κτηματολογικού Πίνακα και Διαγράμματος σε κάθε δικαιούχο, θα υπάρχει και ηλεκτρονική Ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Κτηματολόγιο ΑΕ www.ktimatologio.gr.
Συγκεκριμένα, μέσω του portal των ηλεκτρονικών υπηρεσιών e- ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ θα δίνεται η δυνατότητα σε κάθε δικαιούχο, αφού δημιουργήσει τον προσωπικό του λογαριασμό, να έχει πρόσβαση ηλεκτρονικά στα στοιχεία που τον αφορούν.
Μετά την ολοκλήρωση της Ανάρτησης, που περιλαμβάνει την υποβολή και εξέταση αιτήσεων διόρθωσης και ενστάσεων και την αντίστοιχη διόρθωση στους κτηματολογικούς πίνακες, τα προσωρινά κτηματολογικά στοιχεία οριστικοποιούνται, τελειώνει η μελέτη κτηματογράφησης και ξεκινά να λειτουργεί το Εθνικό Κτηματολόγιο στη συγκεκριμένη περιοχή στη θέση του Υποθηκοφυλακείου.

Ημερομηνίες έναρξης Ανάρτησης κτηματολογικών στοιχείων

20 ΙΟΥΝΙΟΥ μέχρι 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΛΑΚΩΝΙΑΣ • Σπάρτη
ΑΡΚΑΔΙΑΣ • Τρίπολη
ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ • Ναύπλιο
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ • Κόρινθος
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ξεκινά η Ανάρτηση κτηματογράφησης σε 33 περιοχές της χώρας"