Συλλήψεις παραγόντων

24.6.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Στον ... αστερισμό της κάθαρσης μπαίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο, με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο, να τονίζει σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ότι έγινε το πρώτο βήμα και πως όλη αυτή η προσπάθεια αποσκοπεί στο να εξυγιανθεί το άθλημα και να αναδειχθούν οι υγιείς δυνάμεις του.

"Η υπόθεση με τις συλλήψεις παραγόντων βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης. Εγινε το πρώτο βήμα", επισημαίνει ο κ.Γερουλάνος, ενώ στέλνει το σαφές μήνυμα προς την ΕΠΟ, ότι πρέπει να αυστηροποιηθεί το αθλητικό δίκαιο με κάθε τρόπο. "Εάν δεν αυστηροποιηθεί και δεν δούμε αποφασιστικές κινήσεις από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, το επόμενο πρωτάθλημα θα γίνει χωρίς χρήματα από την Πολιτεία, χωρίς τα κρατικά γήπεδα και χωρίς την κρατική τηλεόραση".

Στο μεταξύ, τα ονόματα δεκαπέντε ατόμων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων έδωσε στη δημοσιότητα η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Πόπη Παπανδρέου, μετά από ειδική διάταξη που εξέδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών, Ελένη Ράικου. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα δέκα άτομα που είχαν συλληφθεί, καθώς και άλλα πέντε άτομα για τα οποία έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης, αλλά για τα οποία έχει παρέλθει η διαδικασία του αυτοφώρου. Μεταξύ των τελευταίων, περιλαμβάνεται ο "ισχυρός άνδρας" της Καβάλας, Μάκης Ψωμιάδης, καθώς και ο προπονητής Γιάννης Παπακώστας.

Τα 15 ονόματα που δημοσιοποίησαν οι δικαστικές αρχές είναι τα ακόλουθα: Αχιλλέας Μπέος, Γιώργος Τσακογιάνης, Νικόλαος Ζαμάνης, Βασίλειος Καρακούλιας, Ανδρέας Δημόπουλος, Δημήτρης Ζαβαντίας, Αθανάσιος Ντότσης, Νικόλαος Χάλκος, Νικόλαος Παντέλης, Σταύρος Ψωμιάδης (οι δέκα που έχουν συλληφθεί από χθες), Χρυσόστομος Ψωμιάδης, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Βασίλειος Γεωρτσιάκος, Μιχάλης Νικολόπουλος, Γιάννης Παπακώστας (οι πέντε για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης).

Μετά την απαγγελία των κατηγοριών από τον εισαγγελέα, η δικογραφία διαβιβάστηκε στον 9ο τακτικό ανακριτή που θα αναλάβει την κύρια ανάκριση. Στο πλαίσιο αυτής αναμένεται να κληθούν ακόμη 70 άτομα που φέρονται ως ύποπτα για τη συγκεκριμένη υπόθεση.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Συλλήψεις παραγόντων"