Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Βουλευτής Κορινθίας κ. Πάνος Μπεγλίτης, αναφερόμενος στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αμπελοκαλλιεργητές του νομού εξαιτίας των ζημιών από τον περ
ονόσπορο, σε δήλωσή του ανέφερε τα εξής:

«Το πρόβλημα είναι πράγματι σοβαρό, όπως είχα τη δυνατότητα να διαπιστώσω στις επαφές μου με τους αγρότες, τους εκπροσώπους των αγροτικών συνεταιρισμών και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ωστόσο είναι ένα πρόβλημα που έχει εμφανισθεί σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και δεν αφορά μόνον την Κορινθία.

Η αντιμετώπισή του και η βοήθεια προς τον αγροτικό κόσμο δεν μπορεί όμως να υπακούει σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες και σ’ εκμετάλλευση της δίκαιης αγωνίας των αμπελοκαλλιεργητών για το εισόδημά τους.

Όπως όλοι γνωρίζουν ο ΕΛΓΑ δεν μπορεί, εκ του Κανονισμού του, να αποζημιώσει τις ζημίες από περονόσπορο. Αυτό δεν σημαίνει, ασφαλώς, ότι πρέπει να μείνουμε με «σταυρωμένα τα χέρια».
Ήδη σε επαφές που είχα, τόσο με τον Διοικητή του ΕΛΓΑ κ. Θ. Σαρρή, όσο και κυρίως με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Σκανδαλίδη, διερευνήσαμε όλες τις εφικτές δυνατότητες που υφίστανται για την κάλυψη των ζημιών των αγροτών.
Από τη διερεύνηση προέκυψε ότι ο μόνος ρεαλιστικός τρόπος είναι η αξιοποίηση της διαδικασίας ΠΣΕΑ. Προς τούτο οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΕΛΓΑ θα συγκεντρώσουν όλα τα αναγκαία στοιχεία από τις περιοχές της χώρας, που έχουν πληγεί, ώστε, στη συνέχεια να υποβληθεί ο συνολικός φάκελος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς αξιολόγηση και ενεργοποίηση των σχετικών κοινοτικών διαδικασιών.

Σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία η υπεράσπιση των αγροτικών συμφερόντων προϋποθέτει τη γνώση των θεμάτων και την αλήθεια και όχι τη ρητορική πλειοδοσία σε λαϊκισμό και κούφιες υποσχέσεις.»
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Δηλώσεις Μπεγλίτη για το πρόβλημα του περονόσπορου..!"