Παρέλυσε το Δημόσιο στην......Αγγλία

30.6.11 Αναρτήθηκε από Κώστας Αρβανίτης
Περισσότεροι από 750.000 δημόσιοι υπάλληλοι αναμένεται να απεργήσουν σήμερα στη Βρετανία, καθώς διαμαρτύρονται για τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα που προωθεί η βρετανική κυβέρνηση.

Ως συνέπεια της απεργίας, της σοβαρότερης δοκιμασίας που αντιμετωπίζει ώς τώρα η κυβέρνηση Κάμερον, παράλυση εκτιμάται ότι θα σημειωθεί στο εκπαιδευτικό σύστημα, ενώ σημαντικά προβλήματα αναμένεται ότι θα παρατηρηθούν και στις μεταφορές, καθώς εκατοντάδες εργαζόμενοι στις υπηρεσίες μετανάστευσης και τις τελωνειακές αρχές πρόκειται να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

Oι δημόσιοι υπάλληλοι στη Βρετανία αντιμετωπίζουν ήδη πάγωμα των μισθών τους, ενώ η κυβέρνηση συνασπισμού των Τόρις και των Φιλελεύθερων Δημοκρατών σχεδιάζει περικοπές 300.000 θέσεων εργασίας μέχρι το 2015.


Ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης Νικ Κλεγκ επεσήμανε ότι η απεργία δεν πρόκειται να βοηθήσει κανέναν.

«Οι διαφορές θα επιλυθούν μόνο μέσω του διαλόγου και της συζήτησης και όχι με απεργίες και συγκρούσεις», υπογράμμισε.

Δημοσκόπηση του Reuters της περασμένης εβδομάδας κατέδειξε ότι η βρετανική κοινή γνώμη είναι διχασμένη σχετικά με την απεργία των δημοσίων υπαλλήλων.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής απεργίας, περισσότερα από 3.000 σχολεία στην Αγγλία και την Ουαλλία θα μείνουν κλειστά και άλλα 2.000 θα υπολειτουργήσουν.

Η ομοσπονδία των βρετανικών Εμπορικών Επιμελητηρίων προειδοποίησε ότι πολλοί γονείς θα χάσουν το ημερομίσθιό τους γιατί θα αναγκαστούν να λείψουν από την εργασία τους για να φροντίσουν τα παιδιά τους που δεν θα έχουν σχολείο εξαιτίας της απεργίας των εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομοσπονδίας, Ντέιβιντ Φροστ, το συνταξιοδοτικό σύστημα του βρετανικού δημοσίου τομέα αντιμετωπίζει από καιρό προβλήματα και οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες προκειμένου να ευθυγραμμιστεί με τον ιδιωτικό τομέα.

Από την πλευρά του, ο Κόλιν Στάνμπριτζ, επικεφαλής του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Λονδίνου, δήλωσε ότι η σημερινή ημέρα θα εξελιχθεί σε εφιάλτη για τις επιχειρήσεις, καθώς πολλοί εργαζόμενοι θα αναγκαστούν να λείψουν εξαιτίας της απεργίας των εκπαιδευτικών.

«Σε μια περίοδο που πολλές επιχειρήσεις δίνουν μάχη επιβίωσης, το τελευταίο πράγμα που χρειάζονται είναι η απεργία. Οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα θα πρέπει να αναλογιστούν τις συνέπειες των πράξεών τους στην οικονομία».

Υπέρ αλλαγών ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Μίλιμπαντ


Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, απευθυνόμενος προς τους εργαζομένους που έχουν αποφασίσει να απεργήσουν ενώ συνεχίζεται ο διάλογος με τα συνδικάτα και τους κοινωνικούς εταίρους, τόνισε ότι η απεργία είναι λάθος για τους ίδιους και τη χώρα τους.

Ο ηγέτης των αντιπολιτευόμενων Εργατικών, Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, τόνισε ότι οι απεργίες είναι σφάλμα και ότι και οι δύο πλευρές πρέπει να επανέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Το συνταξιοδοτικό σύστημα του Δημοσίου πρέπει να μεταρρυθμιστεί, είπε ο Μίλιμπαντ, στηρίζοντας την κυβέρνηση στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Παρέλυσε το Δημόσιο στην......Αγγλία"