Τη Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γ. Δέδες, συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Βέλου – Βόχας, κ. Παπακυριάκο Αννίβα, Περιφερειακούς και Δημοτικούς Συμβούλους, επισκέφτηκαν τα χωριά Ελληνοχώρι και Στιμάγκα του Δήμου Βέλου – Βόχας.

Η επίσκεψη στα χωριά του Δήμου Βέλου, εντάσσεται στο γενικότερο πρόγραμμα περιοδειών του Αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος ανοίγει ένα κύκλο συζήτησης με τους πολίτες, ενημέρωσης για το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και ταυτόχρονα έχει στόχο να αναδειχτούν στις λεπτομέρειές τους και να εξειδικευτούν τα προβλήματα που απασχολούν κάθε περιοχή. Στα συγκεκριμένα χωριά, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και από τον Αντιπεριφερειάρχη και από τους κατοίκους στη διαχείριση του μεγάλου έργου του φράγματος του Ασωπού, του μεγαλύτερου αρδευτικού έργου στην Πελοπόννησο και ενός από τα μεγαλύτερα στη χώρα, το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει να κατασκευάζεται.

Ο κ. Δέδες κατά την ομιλία του συνδύασε τη συνολική ανάπτυξη της περιοχής, με προγράμματα τα οποία θα οδηγήσουν όχι μόνο στη διαχείριση του έργου του Ασωπού για τις αρδευτικές ανάγκες αλλά και στην τουριστική ανάδειξη και αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής. Αρχικά, ο κ. Δέδες, αναφέρθηκε στις γρήγορες διαδικασίες των επιτάξεων που προέκριναν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και η ηγεσία της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας μέσω του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τονίζοντας πως το έργο ξεκίνησε κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο. Ευχαρίστησε τους δικαιούχους του ΟΠΕΚΕΠΕ για την εθελοντική τους υπαγωγή στις επιτάξεις και ανακοίνωσε πως τα χρήματα που μέχρι τώρα έχουν λάβει οι κτηματίες της περιοχής ανέρχονται περίπου στο ποσό του 1.500.000 ευρώ. Παράλληλα, ανακοίνωσε τη θετική εξέλιξη που εξασφαλίστηκε μέσω της τροποποίησης της ένταξης του έργου και την εγγραφή πίστωσης περίπου 5.500.000 ευρώ, δηλαδή του συνόλου των επιτάξεων και απαλλοτριώσεων για όλους τους δικαιούχους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, αναφερόμενος στην οδοποιία του Δήμου Βέλου – Βόχας, επισήμανε πως ύστερα από συστηματική συνεργασία με το Δήμαρχο, κ. Παπακυριάκο, συμφώνησαν να διαμορφώσουν έτσι τα τεχνικά προγράμματα τόσο της Περιφερειακής Ενότητας, όσο και του Δήμου, προκειμένου χρόνο με το χρόνο, να βελτιώνονται και να συντηρούνται οι επαρχιακοί και οι δημοτικοί δρόμοι παράπλευρα στο φράγμα και να αναπτυχθούν παράλληλες υποδομές, όσο διαρκεί ο χρόνος κατασκευής του έργου, που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την τουριστική ανάδειξη ολόκληρης της περιοχής.

Ξεχωριστή θέση στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στη Στιμάγκα είχε η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για προώθηση ένταξης στο ΕΣΠΑ του Επαρχιακού Άξονα Νεμέα - Κούτσι - Στιμάγκα, άξονας με ιδιαίτερη βαρύτητα για την περιοχή, όπως επίσης και το θέμα των ζημιών που έχουν υποστεί οι αγρότες της περιοχής από τον περονόσπορο. Σχετικά με το θέμα αυτό και με αφορμή την προγραμματισμένη συζήτηση για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου της Δευτέρας 27 Ιουνίου 2011, με εισηγητή από την Κορινθία, τον Περιφερειακό Σύμβουλο, κ. Α. Παπαγγελόπουλο, ο οποίος έχει ήδη καταθέσει μία τεκμηριωμένη εισήγηση επί του θέματος, ο κ. Δέδες κάλεσε τους αγρότες της περιοχής, μέσω αντιπροσωπείας τους, να παραστούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να διατυπώσουν οι ίδιοι με συγκεκριμένο τρόπο τα αιτήματά τους, ώστε να τύχουν της βοήθειας και της συμπαράστασης του Περιφερειάρχη και του Περιφερειακού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση των ζημιών που έχουν προκληθεί και συνεχίζονται.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Επισκέπτεται τα χωριά και μιλά με τους πολίτες!"