Μετά το εξωτερικό, έρχεται το εσωτερικό. Η κυβέρνηση, μετά τις δύσκολες διαπραγματεύσεις των Βρυξελλών, που ολοκληρώθηκαν με τη συμφωνία για την πέμπτη δόση και το νέο πακέτο βοήθειας, αυτή την εβδομάδα δίνει την μητέρα των μαχών στο εσωτερικό, εν όψει της ψηφοφορίας για το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο, με στόχο να κάμψει τις αντιδράσεις των βουλευτών της για τα σκληρά μέτρα λιτότητας, αλλά να αντιμετωπίσει την κοινωνική οργή που προκάλεσε η φοροκαταιγίδα.

Μετά τον αέρα αισιοδοξίας που φύσηξε πρόσκαιρα λόγω του ανασχηματισμού, οι εξαγγελίες των μέτρων, αλλά το χθεσινοβραδινό μπρος-πίσω για τις αποδείξεις, φαίνεται πως έχουν φέρει νέα αναταραχή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Το Μέγαρο Μαξίμου αναρωτιέται για τη στάση που θα κρατήσουν ορισμένοι βουλευτές του τις κρίσιμες ημέρες της 29ης και 30ής Ιουνίου, όταν θα ψηφίζονται το Μεσοπρόθεσμο και ο εφαρμοστικός νόμος αντιστοίχως.

Αίνιγμα αποτελούν οι Θωμάς Ρομπόπουλος και Αλέκος Αθανασιάδης, αλλά και οι Χρύσα Αράπογλου και Βάσω Παπανδρέου. Επίσης, στην κυβέρνηση μετρούν την παραίτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Ανδρέα Μακρυπίδη από τη θέση του εισηγητή της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη συζήτηση επί του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν αποκλείεται, όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος, να υπάρξουν συναντήσεις του πρωθυπουργού με βουλευτές, ακόμη και νέα συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Επίσης, ομάδα συνεργατών του πρωθυπουργού θα βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα προτάξει στους βουλευτές τη συμφωνία των Βρυξελλών, που διασφαλίζει την ομαλή χρηματοδότηση, εφόσον εμείς τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας.

Προκειμένου, μάλιστα να τους δείξει φως στο βάθος του τούνελ, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος θα αναλάβει τρεις πρωτοβουλίες: πρώτον να συμφωνήσει με τη ΝΔ σταθερό φορολογικό περιβάλλον, δεύτερον να κλείσει εργασιακή ειρήνη με τα συνδικάτα και τρίτον να διασφαλίσει επενδυτικό ευρωομόλογο και απελευθέρωση πόρων του ΕΣΠΑ.

Newsroom ΔΟΛ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Στοίχημα ενότητας για το ΠΑΣΟΚ η δύσκολη τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου"