Καθάρισαν το πάρκο χθες στο Λουτράκι

27.6.11 Αναρτήθηκε από diogenis

Πραγματοποιήθηκε χθές Κυριακή η 1η προγραμματισμένη εθελοντική δράση παρέμβασης καθαριότητας στο πάρκο από την "Δράση Πολιτών".
Οι εθελοντές της "Δράσης Πολιτών" προέβησαν σε παρέμβαση συγκεκριμένων σημείων του πάρκου όπου υπήρχε πρόβλημα συγκέντρωσης απορριμάτων όπως παράπλευρα του κτηρίου του Γυμνασίου, τους χώρους κάτω από το ζωολογικό κήπο και στο ανατολικό τμήμα του πάρκου.
Όπως φαίνεται στο βίντεο (ευχαριστούμε τον Γιάννη Αικατερίνη που ήταν παρών), υπήρχαν σημεία όπου έγινε χρήση μηχανημάτων για το κόψιμο κλαδιών και μέρους των δέντρων για την
απομάκρυνση τεράστιου όγκου πλαστικών και απορριμάτων, τα οποία είχαν κυριολεκτικά "ριζώσει" στο πάρκο.
Πολύτιμη ήταν και η συνεργασία με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας και πρασίνου Θ. Μουζάκη και τους υπαλλήλους καθαριότητας του Δήμου, οι οποίοι προμήθευσαν σακούλες, γάντια, εργαλεία και οχήματα.
Εν κατακλείδι ήταν η πρώτη συντονισμένη προσπάθεια της "Δράσης Πολιτών" και προβλέπεται οι προσπάθειες να επαναληφθούν σύντομα. Είναι πλέον ενδεδειγμένη η αναγκαιότητα να συνδράμει -όπως έχει δεσμευτεί- ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή με την παροχή χώρου φιλοξενίας της "Δράσης Πολιτών", καθώς και με την παροχή Η/Υ για την δημιουργία βάσης δεδομένων εθελοντών, αλλά και την ανάθεση σε δημοτικό υπάλληλο για την επι μέρους ενασχόληση με τις εργασίες της ομάδας.

Τέλος, παρότι οι δημότες και οι οικιστές εθελοντές ανταποκρίθηκαν επιτυχώς στο κάλεσμα, καλό είναι να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή από ΌΛΑ τα μέλη της Επιτροπής, από μέλη της Δημοτικής Αρχής και από την νεολαία.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Καθάρισαν το πάρκο χθες στο Λουτράκι"