Η απόφαση της κυβέρνησης των Σκοπίων να τοποθετήσει αγάλματα ιστορικών προσωπικοτήτων της Ελλάδας εγείρει ζήτημα αξιοπιστίας και προσήλωσης στην προσπάθεια επίτευξης λύσης, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στον ομόλογό του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Οι δύο πρωθυπουργοί συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του κ. Παπανδρέου για τακτικές επαφές σε ανώτερο επίπεδο, προκειμένου να δημιουργηθεί κατάλληλο κλίμα στις διμερείς σχέσεις που μπορεί να λειτουργήσει επιβοηθητικά στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων υπό τον ΟΗΕ.

Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε τη σταθερή βούληση της Ελλάδας για πρόοδο των διαπραγματεύσεων και πρόσθεσε ότι αναμένει συγκεκριμένα βήματα από την άλλη πλευρά προκειμένου αυτές να καταλήξουν σε συμφωνία.

Σημείωσε επίσης ότι η Ελλάδα δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε μια επικοινωνιακή κινητικότητα γύρω από το θέμα της ονομασίας, αλλά προσβλέπει σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις, επαναλαμβάνοντας ότι η επίτευξη λύσης είναι εφικτή, εφόσον πράγματι η ηγεσία της ΠΓΔΜ έχει την πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο.


Πηγή : Fimotro
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Συνάντηση Παπανδρέου - Γκρουέφσκι στις Βρυξέλλες"