Ή τους λιώνουμε ή μας λιώνουνε

28.6.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Η κοινωνία που θα βγει μέσα από την επιβολή του Μεσοπρόθεσμου θα είναι μια πραγματική κόλαση ακόμα και για αυτούς που σήμερα πιστεύουν πως θα τα κουτσοβολέψουν (μικροαστούς, μεσαία στελέχη, ψιλοβολεμένους). Πόσο μάλλον για εκείνους που ούτε σήμερα δεν τα βγάζουν πέρα ή είναι ήδη κάτω από το όριο της φτώχιας.
Οι εργασιακές σχέσεις έχουν πλέον χάσει το νόημα της προστασίας των εργαζομένων και έχουν μετατραπεί σε νομιμοποίηση της καταδυνάστευσής τους από την εργοδοσία. Όλοι θα ζούμε με την απειλή της ανεργίας και όλο πιο εύκολα θα κατεβάζουμε τα βρακιά μας όταν οι «ανάγκες το απαιτούν». Με την εφαρμογή της ελαστικοποίησης, τα όρια μεταξύ ανεργίας και εργασίας γίνονται ασαφή και απροσδιόριστα.
Η φτώχια (με την έννοια της αδυναμίας ικανοποίησης βασικών αναγκών) θα χτυπήσει πάνω από το 50% του λαού. Αυτό θα προκαλέσει αύξηση της εγκληματικότητας και έκλυση των ηθών. Κλοπές, ληστείες, απαγωγές, ναρκωτικά, πορνεία, τζόγος και μαφιόζικες οργανώσεις, θα διαλύσουν τον κοινωνικό ιστό. Ακόμα και τα πιο μετριοπαθή τμήματα της κοινωνίας θα εκλιπαρούν για «περισσότερη αστυνόμευση», καταστολή και περιστολή δικαιωμάτων.
Η ζωή θα χάσει την αξία της. Η εγκληματική και φασιστική τρομοκρατία θα στελεχώσουν το παρακράτος που θα θρέψει η πλουτοκρατία για να προστατέψει τις νησίδες των πλουσίων. Ο φράχτης του Έβρου θα γίνει φράχτης της Εκάλης. Οι φτωχοί, οι άνεργοι, οι άστεγοι αλλά και όσοι τολμούν να επαναστατούν θα είναι ο νέος στόχος των υπανθρώπων.
Στα πολύ δύσκολα, για να συσπειρώσουν το λαό κάτω από "εθνικές ανάγκες", δεν διστάζουν να προκαλέσουν πολέμους, μαζική φασιστική τρομοκρατία, και φυσικά παραδειγματικά πογκρόμ ενάντια στον "εσωτερικό εχθρό".
Αυτή σε γενικές γραμμές είναι η εικόνα της κοινωνίας που σχεδιάζουν και δεν θα είναι πρωτότυπη. Είναι αντίγραφο των συνεπειών που εμφανίστηκαν όπου τέτοιες ή ανάλογες "οικονομικές θεραπείες σοκ" εφαρμόστηκαν.
Δεν υπάρχει άλλη προοπτική για τον λαό, μόνο ο ανένδοτος και με ομοψυχία Αγώνας ενάντια στον κοινό εχθρό: Το μεγάλο Κεφάλαιο και τους ρουφιάνους που το υπηρετούν.
Αν αυτή η μάχη δεν δοθεί τώρα, αν δεν αντισταθούμε τώρα στις τρομοκρατικές σειρήνες της πτώχευσης και των τανκς, η κοινωνία θα μπει σε μια σκοτοδίνη που θα μας ρίξει μερικούς αιώνες πίσω. Τώρα, μπορούμε ακόμα να αντισταθούμε ειρηνικά. Όταν εδραιωθεί το κράτος του ζόφου, τότε θα χρειαστεί πολύ αίμα και πολύς χρόνος για να φανούν αχτίδες ελευθερίας.
Ας μη σπαταλήσουμε αυτή τη τελευταία ευκαιρία που έχουμε να υπερασπιστούμε την Ελευθερία, τη Δικαιοσύνη, τη Δημοκρατία, τη Λαϊκή Κυριαρχία.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ!
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ή τους λιώνουμε ή μας λιώνουνε"