Στο τρικ της πρόσκαιρης αφαίρεσης από τον εφαρμοστικό νόμο, που θα ψηφιστεί την Πέμπτη, των διατάξεων για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και της ΕΥΑΘ, που προκαλούν τριγμούς στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, έχει εναποθέσει τις ελπίδες της η κυβέρνηση, για τον κατευνασμό των βουλευτών, που έχουν μέχρι τώρα δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα την Τετάρτη και τον εφαρμοστικό νόμο την Πέμπτη.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι αποκρατικοποιήσεις αυτές δεν θα γίνουν, καθώς υπάρχει σαφής αναφορά στο πρόγραμμα. Ομως κυβερνητικές πηγές έλεγαν χθες ότι επειδή δεν επείγουν και θα γίνουν μέσα στο 2012, οι σχετικές διατάξεις θα έρθουν με….. άλλους εφαρμοστικούς νόμους τους επόμενους μήνες.

Θυμίζουμε ότι ο βουλευτής Κοζάνης Αλ. Αθανασιάδης έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο λόγω της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, η βουλευτής Θεσσαλονίκης Χρύσα Αράπογλου έχει εκφράσει αντιρρήσεις για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ. Διαφωνίες έχει διατυπώσει και ο βουλευτής Π. Κουρουμπλής.


Πηγή : enet.gr



You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Τεχνάσματα με ΔΕΗ – ΕΥΑΘ για να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο"