Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στον 9ο τακτικό ανακριτή
Δέκα αδικήματα και 85 κατηγορουμένους περιλαμβάνει η δικογραφία για τους στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Ήδη, με διάταξη της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένης Ράϊκου, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των πρώτων 15 κατηγορουμένων, εκ των οποίων οι δέκα συνελήφθησαν χτες ενώ για τους άλλους πέντε εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.

Οι συλληφθέντες είναι οι: Αχιλλέας Μπέος, Μάκης Ψωμιάδης, Σταύρος Ψωμιάδης, Γιώργος Τσακογιάννης, Νίκος Ζαμάνης, Δημήτρης Ζαβαντίας, Νίκος Παντέλης, Αθανάσιος Ντότσης, Νίκος Χάλκος, Ανδρέας Δημόπουλος, Βασίλης Καρακούλιας , Ιωάννης Παπαδόπουλος, Βασίλης Γεωρτσιάνος, Μιχάλης Νικολόπουλος, Ιωάννης Παπακώστας.

Για τους υπόλοιπους 70 κατηγορούμενους τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει και δεύτερη εισαγγελική διάταξη για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων τους. Το κατηγορητήριο κατά περίπτωση περιλαμβάνει αδικήματα για εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη, εκβίαση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, δωροδοκία και δωροληψία, παράνομο στοίχημα, συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, και παράνομη οπλοκατοχή.

Όπως έγινε γνωστό, η εισαγγελία οδηγήθηκε στη σύλληψη τους, αξιοποιώντας τα στοιχεία της UEFA για 40 στημένους αγώνες (4 της Super League, 4 του Κυπέλλου Ελλάδος, και 32 της Football League) αλλά και ύστερα από ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία που έγινε στο αστυνομικό τμήμα Παλαιού Φαλήρου στις αρχές Ιανουαρίου.

Ο ανώνυμος πληροφοριοδότης φέρεται να έθεσε στη διάθεση των Αρχών συγκεκριμένα ονόματα, booker και συνεργατών τους, οι οποίοι συνδέονται με τα στημένα παιχνίδια.

Η πληροφορία σήμανε συναγερμό για την εισαγγελία και απευθείας, σε συνεργασία με την ΕΥΠ και όχι την αστυνομία, κινήθηκε η διαδικασία για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Ο χρόνος τέλεσης των αδικημάτων φέρεται να εκτείνεται από τον Οκτώβριο του 2008 ως το 2011.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον 9ο τακτικό ανακριτή που θα καλέσει σε απολογία τους κατηγορούμενους και άλλα πρόσωπα που πιθανόν θα προκύψουν στη διάρκεια της έρευνας.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Στη δημοσιότητα τα ονόματα ακόμα πέντε συλληφθέντων"