Την ανάγκη να ληφθούν μέτρα που θα οδηγούν στην αναστήλωση της πραγματικής οικονομίας επισημαίνει σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης επισημαίνει πως λιγότερα δάνεια και περισσότεροι πόροι για την ανάπτυξη, είναι η μόνη συνταγή για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοινώνει πως αναλαμβάνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να γίνει πιο ευέλικτο το ΕΣΠΑ, το οποίο και θεωρεί σημαντικό μοχλό ανάπτυξης. "Όσο αναγκαία είναι η δημοσιονομική προσαρμογή, οι διαρθρωτικές αλλαγές και οι αποκρατικοποιήσεις, άλλα τόσο και περισσότερο αναγκαία είναι η στήριξη και η αναστήλωση της πραγματικής οικονομίας", επισημαίνει.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογραμμίζει πως "κρεμόμαστε από μια κλωστή" και ότι υπάρχουν συμφέροντα που έχουν επενδύσει στην κατάρρευση της Ελλάδας.

Όσον αφορά τη συναίνεση, ο υπουργός Ανάπτυξης τονίζει πως η πρόθεση του πρωθυπουργού να θυσιάσει το αξίωμά του προκειμένου να κερδηθεί η ενότητα, δείχνει ότι αυτά που διακυβεύονται για τη χώρα δεν χωράνε σε κομματικά τερτίπια, ενώ εξαπολύσει επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση που έχει κρατήσει στο θέμα αυτό.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Αμεση προτεραιότητα η στήριξη της πραγματικής οικονομίας, τονίζει ο Μ. Χρυσοχοΐδης"