Την ανάγκη να ληφθούν μέτρα που θα οδηγούν στην αναστήλωση της πραγματικής οικονομίας επισημαίνει σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης επισημαίνει πως λιγότερα δάνεια και περισσότεροι πόροι για την ανάπτυξη, είναι η μόνη συνταγή για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοινώνει πως αναλαμβάνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να γίνει πιο ευέλικτο το ΕΣΠΑ, το οποίο και θεωρεί σημαντικό μοχλό ανάπτυξης. "Όσο αναγκαία είναι η δημοσιονομική προσαρμογή, οι διαρθρωτικές αλλαγές και οι αποκρατικοποιήσεις, άλλα τόσο και περισσότερο αναγκαία είναι η στήριξη και η αναστήλωση της πραγματικής οικονομίας", επισημαίνει.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογραμμίζει πως "κρεμόμαστε από μια κλωστή" και ότι υπάρχουν συμφέροντα που έχουν επενδύσει στην κατάρρευση της Ελλάδας.

Όσον αφορά τη συναίνεση, ο υπουργός Ανάπτυξης τονίζει πως η πρόθεση του πρωθυπουργού να θυσιάσει το αξίωμά του προκειμένου να κερδηθεί η ενότητα, δείχνει ότι αυτά που διακυβεύονται για τη χώρα δεν χωράνε σε κομματικά τερτίπια, ενώ εξαπολύσει επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση που έχει κρατήσει στο θέμα αυτό.
Αντιδράσεις: 
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Αμεση προτεραιότητα η στήριξη της πραγματικής οικονομίας, τονίζει ο Μ. Χρυσοχοΐδης"