Το γραφείο τύπου της Μητρόπολης Κορίνθου ανακοίνωσε το πρόγραμμα εορτασμού του Αποστόλου Παύλου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

"Επιθυμώντας να σας ενημερώσουμε για τις εορταστικές εκδηλώσεις εις τιμήν και μνήμην του Ιδρυτού της Εκκλησίας της Κορίνθου και πολιούχου μας Αποστόλου Παύλου ανακοινώνουμε τα κάτωθι:
Τo Σάββατο 25 Ιουνίου, στις 7:00 το πρωί, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου, στην Κόρινθο, θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία από Ιερείς της Αρχιερατικής περιφερείας Ξυλοκάστρου. Θα ψάλλουν ιεροψάλτες από την ίδια Αρχιερατική περιφέρεια. Στις 11:00 το πρωί της ίδιας ημέρας θα τελεστεί Ιερά Παράκληση στον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο. Στις 7:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στον ίδιο Ιερό Ναό, θα τελεστεί η Ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού και θα ακολουθήσει Ιερά Παράκληση στον Άγιο Ιερομάρτυρα Βλάσιο.
Την Κυριακή 26 Ιουνίου, στις 7:00 το πρωί, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου, στην Κόρινθο, θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου. Θα ψάλλει η «Χορωδία Κορίνθου», υπό τη διεύθυνση του κ. Αλέξανδρου Παπαγιαννόπουλου. Στις 10:30 το πρωί, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση τιμής στις εθελόντριες και τους εθελοντές που διακονούν στις φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες της Αποστολικής μας Εκκλησίας «Θεοπροσφορά» της Ιεράς Μητροπόλεως και «Γεύμα Αγάπης» της ενορίας Αποστόλου Παύλου Κορίνθου. Στις 7:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα τελεστεί η Ακολουθία του Εσπερινού και θα ακολουθήσει Ιερά Παράκληση στον Κύριό μας Ιησού Χριστό.
Παράλληλα, στις 7:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου, στην Αρχαία Κόρινθο, θα τελεστεί η Ακολουθία του Εσπερινού και θα ακολουθήσει Ιερά Παράκληση στον Κύριό μας Ιησού Χριστό. Στις 9:30 το βράδυ της ίδιας ημέρας, στον ίδιο Ιερό Ναό ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Καραγεώργος, πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία. "
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Το πρόγραμμα εορτασμού του Αποστόλου Παύλου"