Στην αίθουσα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου πήρε την ψήφο εμπιστοσύνης από το … ΠΑΣΟΚ.

Όμως την ίδια στιγμή και μόλις λίγα μέτρα πιο πέρα ,στην πλατεία Συντάγματος,χιλιάδες κόσμου έστησαν συμβολική κάλπη διαμαρτυρίας και «ΜΗ εμπιστοσύνης»,διαδηλώνοντας ότι «κρίνεται η νομιμοποίηση μιας κυβέρνησης που… δεν την έχει».

Πάνω από 15.000 άνθρωποι όλων των ηλικιών, από μαμάδες με τα παιδιά τους, μέχρι νέους και συνταξιούχους, όχι απλά «αγανακτισμένοι» αλλά εξοργισμένοι, έδωσαν ψήφο ΜΗ εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αντιδρώντας στην πολιτική του Μνημονίου, στη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και στην οικονομική πολιτική του ΠΑΣΟΚ που όπως φωνάζαν, τους έχει στερήσει κάθε ελπίδα για το μέλλον.

Αργά τη νύχτα οι «Αγανακτισμένοι» υποδέχθηκαν με αποδοκιμασίες την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση .
Σε κάθε θετική ψήφο βουλευτή, το όνομα του οποίου ακουγόταν από μεγάφωνο που έχει στηθεί έξω από το κοινοβούλιο, οι συγκεντρωμένοι φώναζαν «ανεπιθύμητος».

Μέσα λοιπόν στα έδρανα οι πολιτικοί ταγοί του ΠΑΣΟΚ έδιναν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση τους και έξω από την Βουλή οι χιλιάδες εξοργισμένοι πολίτες όχι μόνο δεν συμφωνούσαν μαζί τους αλλά ,όπως με έμφαση δήλωναν, αίρουν την εμπιστοσύνη τους στο σύνολο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι υφάρπαξαν με ψευδολογήματα την ψήφο τους.
ΠΑΣΟΚ και κοινωνία σε διαφορετικούς δρόμους.


Πηγή : Politis-gr.com
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "H Βουλή εμπιστεύεται, η κοινωνία καταψηφίζει"