Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων στο χώρο της βάσης υπάρχει μεγάλη κινητικότητα από ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα, ο χώρος έξω από τη ναυτική βάση θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, καθώς ο δρόμος είναι γεμάτος από σπασμένα κλαδιά, σίδερα, σωλήνες και γυαλιά από τζάμια αυτοκινήτων.

Ζημιές και αναστάτωση στις γύρω κοινότητες Ο υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης σε δηλώσεις στο ΡΙΚ ανέφερε ότι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτικής Άμυνας και του Επάρχου Λάρνακας κινητοποιήθηκαν για να παρέχουν κάθε βοήθεια στους κατοίκους του χωριού Μαρί.

Ο κοινοτάρχης Ζυγίου Μιχάλης Παπαδημητρίου ανέφερε ότι από την ισχυρή έκρηξη σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε κατοικίες και υποστατικά, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν τραυματίες. Εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν και στο χωριό Μαρί.

Ο υπεύθυνος της Πολιτικής Άμυνας Ανδρέας Φραντζής δήλωσε ότι έχουν κινητοποιηθεί όλες οι ομάδες διάσωσης από 4 επαρχίες, οι οποίες βρίσκονται ήδη έξω από τη ναυτική βάση.

Από την ισχυρή έκρηξη και το ωστικό κύμα υπέστηκαν εκτεταμένες ζημιές υποστατικά, οικίες και εκκλησίες στο χωριό Πεντάκωμο και Ψεματισμένου καθώς και όλα τα εστιατόρια στην περιοχή της Ακτής του Κυβερνήτη.

Έκτακτη συνεδρία Υπουργικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε γύρω στις 10:30 στο σημείο της έκρηξης στη ναυτική βάση Ευάγγελος Φλωράκης.

Όπως ανακοινώθηκε στις 12:30 θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου καθώς και η σύσκεψη με τα κόμματα για την οικονομία αναβάλλονται.

Οι κυπριακές αρχές εξετάζουν με παρά πολύ προσοχή και επιφυλακτικότητα το ενδεχόμενο δολιοφθοράς αν και έως τώρα δεν υπάρχει κάποιο επίσημο στοιχείο για κάτι τέτοιο.
Σαν σήμερα πριν από 9 χρόνια είχαμε τον θάνατο του τότε Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Ευάγγελου Φλωράκη, η βάση έχει το ονομά του, από πτώση ελικοπτέρου κοντά στην Πάφο. Αυτό όμως δεν το θεωρούν και τόσο ύποπτο.
Όμως αναπάντητα παραμένουν αρκετά ερωτήματα. Η φωτιά ξέσπασε την νύχτα και αυτό αιφνιδίασε τους πάντες, ενώ τους προβληματίζει ακόμη ότι η φωτιά ξεκίνησε έξω από το στρατόπεδο γεγονός που θα μπορούσε να ήταν τυχαίο ή όχι.
Η φωτιά ξεκίνησε στις 04:27 και η έκρηξη έγινε μια ώρα αργότερα. Τι ενέργειες έγιναν για να σβηστεί η φωτιά. Και αν είδαν ότι η φωτιά ξέφευγε και υπήρχε κίνδυνος έκρηξης γιατί δεν εκκένωσαν το στρατόπεδο αλλά και την γύρω περιοχή;

Από την έκρηξη σύμφωνα πάντοτε με πληροφορίες 16 άτομα σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν ενώ η περιοχή από το Μαρί έως το Γκάβερνορς θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει στη γύρω περιοχή ενώ πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει την περιοχή. Μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί 11 σωροί ενώ ο ακριβής αριθμός των θυμάτων τουλάχιστον από επίσημη πηγή θα αργήσει πολύ σύμφωνα με τα όσα λένε οι αξιωματούχοι του κράτους.

Ένα άλλο περιστατικό είναι ότι αγνοείται ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Κύπρου πλοίαρχος Ανδρέας Ιωαννίδης. Κάποιοι αναφέρουν ότι ο πλοίαρχος είχε πάει στην βάση όταν ενημερώθηκε για την πυρκαγιά και πως βρισκόταν μέσα στην βάση όταν έγινε η έκρηξη και πως ακόμη δεν έχει βρεθεί το σώμα του.


You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Φρίκη στην Κύπρο - 16 νεκροί και μιλούν για αύξηση - Εξετάζεται και η δολιοφθορά !"