Σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία ο Σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν εξέφρασε την ελπίδα πως με την επιτευχθείσα στήριξή της, η Ελλάδα θα μπορέσει να βγει από την κρίση και να ορθοποδήσει μέχρι το 2014.

Και βέβαια αισθάνεται ανακούφιση, όπως τόνισε ο κ. Φάιμαν, καθώς η χθεσινή υπήρξε μια πολύ καλή ημέρα, αφού οι πολιτικοί, με τις δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις, μπόρεσαν και αντέδρασαν απέναντι στις χρηματαγορές και στους κερδοσκόπους, που υπαγορεύουν πολλές φορές, κάτι που στον ίδιο προξενεί μεγάλη ανησυχία.

Όπως σημείωσε ο Αυστριακός καγκελάριος, ακόμη δεν έχει επιτευχθεί πλήρως ο στόχος, πολλά απομένει να γίνουν, όμως η "επείγουσα εγχείρηση" πέτυχε και εξαρτάται από την ίδια την Ελλάδα και την εφαρμογή του προγράμματός της το πότε θα εγκαταλείψει την "εντατική" και θα μπορέσει με τις δικές της δυνάμεις να προχωρήσει και πάλι. Δήλωσε δε ότι θεωρεί ότι θα πρέπει στο μέλλον να υπάρχει φροντίδα να προλαμβάνονται οι κρίσεις, για να μην χρειάζεται κατόπιν θεραπεία, όμως ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς και σκληρός.

Σε σχέση με τον φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, την επιβολή του οποίου ο ίδιος ζητά εδώ και μήνες, ο κ. Φάιμαν πιστεύει πως μέχρι το νέο κοινοτικό προϋπολογισμό το 2014, θα έχουν πειστεί πολλοί ηγέτες για την αναγκαιότητα του φόρου, κάτι, όμως, που μπορεί να συμβεί ήδη τον επόμενο χρόνο, ενώ ο ίδιος αισθάνεται υπερήφανος που από καιρό έχει επιβάλει τον φόρο τραπεζών στην Αυστρία.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to ""Η Ελλάδα θα έχει ορθοποδήσει μέχρι το 2014""