Μέσα στον Ιούλιο πρόκειται να κατατεθεί στο υπουργικό συμβούλιο η ρύθμιση για τα αυθαίρετα, ενώ θα αναρτηθούν και οι δασικοί χάρτες που θα περιλαμβάνουν και περιοχές της Αττικής.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Παπακωνσταντίνου, διευκρίνισε ότι η ρύθμιση για τα αυθαίρετα θα …κινείται στο ίδιο μοτίβο με τη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους, ενώ δεν θα καλύπτει τα αυθαίρετα σε αιγιαλό, παραλία, δάση και προστατευόμενες περιοχές.

Παράλληλα θα προβλέπει σημαντική μείωση των προστίμων και αναθεώρηση της διαδικασίας κατεδάφισης, κάτι που είναι δύσκολο να γίνει με το σημερινό πλαίσιο.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε επίσης ότι μέσα στον Ιούλιο θα αναρτηθούν οι δασικοί χάρτες για τους νομούς Ηλείας, Έβρου, Καβάλας, και τις περιοχές Σταμάτα, Κηφισιά, Δροσιά και Φυλή της Αττικής. Παράλληλα εξετάζονται οι περίπου 3.000 ενστάσεις που έχουν κατατεθεί για τις προηγούμενες αναρτήσεις στις περιοχές Μαραθώνα – Πεντέλης.

Αναφερόμενος στο Κτηματολόγιο ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι εξετάζεται η είσοδος στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος θα εισφέρει τεχνολογία προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί το 2020.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει προϋπολογίσει να εισπράξει 700 εκατ. ευρώ μέσα στο 2011 από τη ρύθμιση των αυθαιρέτων, παρά το γεγονός ότι δεν έχει ξεπεραστεί – τουλάχιστον ακόμα – το συνταγματικό κώλυμα που εμποδίζει την τακτοποίησή τους. Προκειμένου να πεισθεί το ΣτΕ ο κ. Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε ότι η τακτοποίηση θα έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα, όπως συνέβη και στην περίπτωση των ημιυπαίθριων.

Αναφορικά με το ζήτημα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, όπως προβλέπεται και στο μνημόνιο, θα δοθούν ειδικοί όροι στα δημόσια ακίνητα που πρόκειται να παραχωρηθούν σε επενδυτές, κατά παρέκκλιση της εθνικής νομοθεσίας.

Εντός του Ιουλίου πρόκειται να υπογραφεί και η σύμβαση παραχώρησης των μεταλλίων χρυσού της Χαλκιδικής, ενώ για τη διευκόλυνση των επενδύσεων που έχουν κολλήσει, ο κ. Παπακωνσταντίνου προανήγγειλε την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης και κατά περίπτωση κατάργηση της διαδικασίας περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων.

Αναφερόμενος τέλος στις χωματερές, ο κ. Παπακωνσταντίνου δεσμεύτηκε για το κλείσιμο των 99 που υπάρχουν και τη δρομολόγηση της αποκατάστασής τους με παράλληλη προώθηση μεγάλων επενδύσεων για τη διαχείριση των απορριμμάτων, συμπεριλαμβανομένης και της καύσης.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ρύθμιση για τα αυθαίρετα ανάλογη με των ημιυπαίθριων"