Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Βουλευτής Κορινθίας κ. Πάνος Μπεγλίτης, αναφερόμενος στο θέμα της εγκατάστασης εργοστασίου χημικών στους Αγίους Θεοδώρους και στις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το θέμα της εγκατάστασης εργοστασίου χημικών στο Σουσάκι το γνωρίζω από τις πρώτες φάσεις της δημιουργίας του. Υπενθυμίζω ότι ήμουν ενεργά παρών στις κινητοποιήσεις της Δημοτικής Αρχής των Αγίων Θεοδώρων, όπως και στις συνεδριάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου, εκφράζοντας με καθαρό τρόπο τους προβληματισμούς μου και υποστηρίζοντας την ανάγκη να γίνουν σεβαστοί όλοι οι περιβαλλοντικοί όροι σε μια περιοχή εξαιρετικά βεβαρυμένη.
Είναι γνωστό ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και οι αρμόδιες υπηρεσίες του ενέκριναν, τελικά, την περιβαλλοντική μελέτη και έδωσαν το «πράσινο φώς» για την εγκατάσταση του εργοστασίου.
Σε συνάντηση που είχα με το Δήμαρχο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων κ. Κ. Λογοθέτη, σχετικά με το θέμα, του συνέστησα, εφόσον η νέα Δημοτική Αρχή εξακολουθούσε να διαφωνεί, να προσφύγει, όπως έχει το δικαίωμα, στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση της απόφασης του ΥΠ.Ε.ΚΑ.
Εξ όσων γνωρίζω η προσφυγή αυτή έχει κατατεθεί. Άρα θεωρώ, μετά από αυτή την εξέλιξη, ως υπεύθυνη στάση να περιμένουμε όλοι την εκδίκαση της προσφυγής, σύμφωνα με τις συντεταγμένες διαδικασίες της Πολιτείας. Εξυπακούεται, ασφαλώς, ότι η Δημοτική Αρχή έχει την υποχρέωση και την ευθύνη να υπερασπιστεί τις θέσεις και τα επιχειρήματά της στο ΣτΕ και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να προετοιμασθεί κατάλληλα.
Αυτό που δεν αντιλαμβάνομαι είναι η κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής που εκδηλώθηκε με το κλείσιμο της Εθνικής Οδού.
Όπως το έχω κάνει πάντα και τώρα εκφράζω τη διαφωνία μου με ανάλογες πρωτοβουλίες που δημιουργούν τεράστια προβλήματα και ταλαιπωρούν τους συμπολίτες μας, που δεν ευθύνονται σε τίποτα. Τα προβλήματα δεν λύνονται με αυτούς τους αδιέξοδους τρόπους.
Παραμένω σταθερός στην άποψή μου ότι στο όνομα της ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας δεν μας επιτρέπεται να υπονομεύουμε τις περιβαλλοντικές ισορροπίες μιας περιοχής και να καταστρέφουμε τις βάσεις του κοινού μας μέλλοντος.
Από την άλλη πλευρά όμως δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε για κάθε περίπτωση το περιβάλλον, είτε από ειλικρινή ευαισθησία, είτε από σκοπιμότητα, ως το επιχείρημα για να σταματήσει κάθε ανάπτυξη και κάθε επένδυση.
Γίνεται προφανής, ιδιαίτερα σ’ αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες, η ανάγκη διασφάλισης της ισορροπίας ανάμεσα στην ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος.

Και η ισορροπία αυτή μπορεί να επιτυγχάνεται μόνο μέσα από τους θεσμούς της Πολιτείας, της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις διαδικασίες συνεχούς ελέγχου της εφαρμογής των περιβαλλοντικών όρων. Αυτό επιβάλλει η πολιτική και η θεσμική ευθύνη όλων μας, την οποία ο καθένας πρέπει να την αναλαμβάνει κατά το μέτρο που του αναλογεί, χωρίς σκοπιμότητες, ούτε μισόλογα και μικροπολιτικά παιγνίδια.»
You can leave a response, or trackback from your own site.

1 Response to "Σημαντική δήλωση Μπεγλίτη για τα χημικά στο Σουσάκι"

  1. ΑΠΟΨΗ Said,

    ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ (ΚΡΑΤΑΜΕ ΝΑ ΣΕ ΚΡΑΤΩ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ).ΚΥΡΙΟΙΤΩΝ ΑΓ.ΘΕΩΔΟΡΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΧΡΕΙΣΙΜΟΠΟΙΗΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ(ΚΑΤΑ ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ).ΚΥΡΙΕ ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΕΓΛΕΡΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΗΓΩΣΕ...ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΣΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΘΕ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ,Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΠΕΓΛΙΤΙΑ.

    Posted on 25 Ιουλίου 2011 στις 8:29 μ.μ.