Από το Δημοτικό Συμβούλιο,του δήμου Ξυλοκάτρου-Ευρωστίνης που έγινε στις 28.6.2011, ομόφωνα εκδόθηκε, το ακόλουθο ψήφισμα:
"Λόγω των ειδικών καιρικών συνθηκών στην περιοχή μας (συνεχείς βροχοπτώσεις και ευνοϊκές θερμοκρασίες γι ανάπτυξη μυκητών), καταστράφηκε σε μεγάλο ποσοστό η παραγωγή σταφυλιών (σουλτανίνας-κορινθιακής-κρασοστάφυλων) από τον περονόσπορο στην περιοχή του Δήμου μας.
Η έξαρση της ασθένειας οφείλεται στο ότι δεν ήταν εφικτή η επισταμένη καταπολέμηση του μύκητα του περονόσπορου έγκαιρα με ψεκασμούς, διότι δεν τον επέτρεπε το ανάγλυφο του εδάφους και οι συνεχείς βροχοπτώσεις.
Επίσης έχει παρατηρηθεί μειωμένη παραγωγή στις καλλιέργειες βερίκοκων, μήλων και αχλαδιών στην περιοχή του Δήμου μας και κυρίως στις τοπικές κοινότητες Παναριτίου και Μάννας από ακαρπία.
Η ήδη δεινή οικονομική κατάσταση των δημοτών μας αγροτών, θα δεχθεί ισχυρό πλήγμα και πρέπει να τύχουν οικονομικής στήριξης από τον ΕΛΓΑ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης συμμεριζόμενο τα προβλήματα των αγροτών, γιατί μετά τις αλλεπάλληλες ζημιές των τελευταίων ετών, (πυρκαγιά 2000, βροχοπτώσεις, παγετοί, καύσωνες), αυτοί έχουν περιέλθει σε απόγνωση και δεινή οικονομική κατάσταση,
Ζητά από την Πολιτεία την παρέμβασή της, για την άμεση καταγραφή των ζημιών που έχουν υποστεί οι αγροτικές καλλιέργειες από περονόσπορο καθώς και από ακαρπία και στη συνέχεια την ταχεία καταβολή των αποζημιώσεων που θα καλύπτουν την πραγματική απώλεια του εισοδήματός τους’’.
Το ψήφισμα αυτό να σταλεί σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Έκδοση ψηφίσματος για ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες από περονόσπορο"