Βιώσιμο χρέος, σε βάθος χρόνου, μικρότερο κόστος αποπληρωμής του και εξασφάλιση της μακροχρόνιας σταθερότητας του εισοδήματος της ελληνικής οικογένειας, είναι τα χαρακτηριστικά της λύσης που επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους που απασχολεί την ευρωζώνη, τόνιζαν κυβερνητικές πηγές.

Ταυτόχρονα οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι η ευρωπαϊκή λύση πρέπει να εξασφαλίζει ένα μακροχρόνιο πλαίσιο σταθερότητας και όχι να λειτουργεί αντανακλαστικά ή "πυροσβεστικά" στις εξάρσεις της κρίσης.

Ο κ. Γ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ευρώπη, σχετικά και με το ελληνικό χρέος τόνισε στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ότι οι επόμενες μέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και παρατήρησε ότι τις τελευταίες ημέρες οι εταίροι στην Ευρώπη, "όλο και πιο πολύ μιλούν και πιέζουν για συνολικές λύσεις", καθώς πλέον "βλέπουν κατάματα την αλήθεια", ότι το πρόβλημα δεν είναι ένα ελληνικό πρόβλημα, αλλά "ένα ευρύτερο και δομικό πρόβλημα για το μέλλον των ευρωπαϊκών χωρών".

Εξαλλου, σαφή διαβεβαίωση προς τον ελληνικό λαό ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας, έδωσε από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, καλώντας τον να ακούει την κυβέρνηση "που τον ενημερώνει υπεύθυνα" και ζητώντας από τα κόμματα και ειδικά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην γίνεται αυτή την κρίσιμη ώρα κανενός είδους παιχνίδι με τις λέξεις.

Ταυτόχρονα ζήτησε από την αντιπολίτευση εθνική ενότητα γιατί - όπως είπε - "μια απλή πράξη συναίνεσης μπορεί να μειώσει το βάρος των πολιτών".

Επίσκεψη Παπανδρέου στην Κω

Επίσκεψη στη Κω πραγματοποιεί σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, συνοδευόμενος από στελέχη της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς και παράγοντες, ενώ πρόκειται να προεδρεύσει σε σύσκεψη που θα γίνει στις 11.30 π.μ. με αντικείμενο την τουριστική ανάπτυξη της χώρας και ειδικότερα ζητήματα.

Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να παραστούν οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων του νησιού και της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ είναι πιθανόν ο κ. Παπανδρέου στη συνέχεια να επισκεφθεί και αρχαιολογικούς χώρους του νησιού.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αντιδράσεις: 
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to ""Οι επόμενες μέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες""