«Πηγαδάκι» με βουλευτές του κυβερνητικού στρατοπέδου άνοιξε ο Μπερλουσκόνι μετά την ψήφο εμπιστοσύνης

Η ιταλική Βουλή ενέκρινε οριστικά τα μέτρα λιτότητας, ύψους 70 δισεκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, με 314 ψήφους υπέρ, 280 κατά και 2 αποχές.

Η κεντροαριστερή αντιπολίτευση, όπως είχε ανακοινώσει, περιόρισε τις τροπολογίες, αλλά καταψήφισε τα μέτρα. "Πρόκειται για ταξικές παρεμβάσεις, που πλήττουν τους φτωχούς και τους ασθενέστερους πολίτες, δεν παράγουν μεταρρυθμίσεις και ούτε ανάπτυξη", τόνισε ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

Ο πρωθυπουργός Μπερλουσκόνι, κατά την παρέμβασή του, υπογράμμισε ότι είναι "κάθε άλλο παρά απών", προσθέτοντας ότι μελέτησε "σε βάθος τα προβλήματα", και δούλεψε "για το καλό των ιταλών".

"Θα ήθελα να προχωρήσω, όπως υποσχέθηκα, σε μείωση των φόρων. Θα το πράξω, αλλά όχι τώρα, διότι η φάση αυτή δεν μας το επιτρέπει", πρόσθεσε.

Μετά την υιοθέτησή τους χθες Πέμπτη από τη Γερουσία, τα μέτρα λιτότητας πήραν το πράσινο φως σήμερα το απόγευμα και από τη Βουλή, η οποία, νωρίτερα, με 316 ψήφους υπέρ, 284 κατά και δύο αποχές τάχθηκε υπέρ της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο συνδυασμός μειώσεων των δαπανών και φορολογικών μέτρων έχει στόχο να εμποδίσει τη μετάδοση της κρίσης χρέους στην Ιταλία και να διασφαλίσει ότι η κυβέρνηση θα έχει έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό ως το 2014.

Επεσε και χτύπησε ο Καβαλιέρε

Εν τω μεταξύ, οπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Σλβιο Μπερλουσκόνι πληροφόρησε τους βουλευτές του ότι "την περασμένη νύχτα, γλίστρησε στην τουαλέτα του σπιτιού του, χτύπησε και πρόκειται να μεταβεί στο Μιλάνο, για να υποβληθεί πιθανότατα, σε ιατρικές εξετάσεις".

Ο Μπερλουσκόνι εξήγησε ότι "πήγα στην τουαλέτα και ένιωσα ότι στο πάτωμα υπήρχε κάτι ολισθηρό. Γλίστρησα και χτύπησα το κεφάλι μου. Με πονάει η κάτω γνάθος και για το λόγο αυτό, απόψε, θα επιστρέψω στο Μιλάνο, όπου θα υποβληθώ, πιθανώς, σε γενικές εξετάσεις και θα με επισκεφθεί ο προσωπικός μου γιατρός, Αλμπέρτο Τζαγκρίλο".
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Πέρασε το πακέτο λιτότητας του Μπερλουσκόνι"