Με μεγάλη επιτυχία διεξάγονται «οι Πολιτιστικές διαδρομές του 2011» από το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Κορινθίων.
Το τριήμερο 15,16 και 17 Ιουλίου, τόσο στο κέντρο της Κορίνθου όσο και στην Περιφέρεια του Δήμου μας, πραγματοποιήθηκαν σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Στο υπέροχο Θέατρο που βρίσκεται στην Δημοτική ενότητα Σολυγείας, έγινε το τριήμερο του Ιουλίου η 1η Παγκορινθιακή Συνάντηση Παραδοσιακού χορού, όπου συμμετείχαν 14 χορευτικοί σύλλογοι από όλη την Κορινθία. Επιπλέον, την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά ο γνωστός μας Παναγιώτης Λάλεζας με την ορχήστρα του, δίνοντας ένα ξεχωριστό και οικείο τόνο στην μουσική αυτή συνάντηση. Ήταν ένα τριήμερο πλούσιο σε πολιτισμό, παράδοση, ήθη-έθιμα και χρώματα Ελλάδας, που συνοδεύτηκε επιπλέον από έκθεση φωτογραφίας παλιών αντικειμένων καθώς και από την παρουσίαση παραδοσιακών επαγγελμάτων και παιχνιδιών.

Το Σάββατο, στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου (Φλοίσβος) στην Κόρινθο, οι συμπολίτες μας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ξεχωριστή μουσική βραδιά από τον Διονύση Τσακνή και την παρέα του. Γνωστές μελωδίες που άφησαν εποχή, όπως το «Διδυμότειχο μπλουζ» πλημμύρησαν την ατμόσφαιρα και επέτρεψαν στους θεατές να αισθανθούν για λίγο ότι ξεφεύγουν από τα στενά πλαίσια του τόπου και του χρόνου, μεταφέροντάς τους σε «άλλες πολιτείες».

Το σκηνικό στην πλατεία υπέροχο και από ψηλά η παρουσία της πανσελήνου, έλουζε συντελεστές της συναυλίας και θεατές με το υποβλητικό της φως καθώς το άρωμα της καλοκαιρινής θαλασσινής αύρας πλημμύρισε τον Φλοίσβο συντελώντας στη μέθεξη.
Τέλος, στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου οι ήχοι του παρελθόντος από τις μακρινές πατρίδες της Μικράς Ασίας σε συνδυασμό με την υπέροχη θέα του Κορινθιακού και του μαβιού ορίζοντα, ταξίδεψαν νοερά τους θεατές που επέβαιναν στο «Καράβι» της νέας πλατείας σε ένα μαγευτικό ταξίδι του «χθες» που θα μείνει αξέχαστο.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Πολιτιστικό τριήμερο απο τον δήμο Κορινθίων"