Την Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, υποδέχτηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, τη Διευθύντρια του Κέντρου Νεμέας της Αμερικάνικης Σχολής και καθηγήτρια Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Barkley της Καλιφόρνια, κα. Κιμ Σέλτον, συνοδευόμενη από τον εκπαιδευτικό, κ. Τ. Ταγαρά.

Σκοπός της συνάντησης, ήταν να ενημερώσει η κα. Σέλτον τον Αντιπεριφερειάρχη σχετικά με το έργο της και την πορεία των ανασκαφών στη Νεμέα, ως υπεύθυνη για τις εργασίες που πραγματοποιεί η Αμερικάνικη Σχολή για την αναστήλωση του Ναού του Διός στη Νεμέα, μνημείο ιδιαίτερης αρχαιολογικής σημασίας και αρχιτεκτονικής στην Κορινθία. Ταυτόχρονα, η κα. Σέλτον ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη για εκπαιδευτικά προγράμματα φοιτητών τόσο σε προπτυχιακό, όσο και μεταπτυχιακό επίπεδο, αλλά και για προγράμματα δημοσιεύσεων ερευνών που πραγματοποιούνται στη Νεμέα και το Πανεπιστήμιο Barkley.

Η κα. Σέλτον προσκάλεσε τον κ. Δέδε να επισκεφτεί τον αρχαιολογικό χώρο στη Νεμέα προκειμένου να ενημερωθεί για τις εργασίες που είναι σε εξέλιξη και το πολύ σημαντικό έργο που επιτελούν οι επιστήμονες αλλά και οι άνθρωποι που έχουν συνδέσει τη ζωή τους με τον αρχαίο πολιτισμό της Κορινθίας.

Ο κ. Δέδες, αποδέχτηκε την πρόσκληση με προθυμία και τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί επίσκεψή του στον αρχαιολογικό χώρο Νεμέας
Αντιδράσεις: 
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Συνάντηση Δέδε με την Αμερικανίδα αρχαιολόγο της Νεμέας"