Εθνικό θέμα η αντιμετώπιση της κρίσης

18.7.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Η αντιμετώπιση της κρίσης αποτελεί για την Ελλάδα εθνικό θέμα, δεν καλλιεργούνται υψηλές προσδοκίες και απαιτείται ψυχραιμία, επισημάνθηκε από κυβερνητικές πηγές σε ό,τι αφορά το Έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη. Τονίστηκε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να σχολιάζει δημοσιεύματα και δηλώσεις.

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, με την συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και υπηρεσιακών παραγόντων, προκειμένου να διαμορφωθούν οι ελληνικές προτάσεις και οι θέσεις ενόψει της Συνόδου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής.

Ηλ. Μόσιαλος: Κρίσιμη περίοδος για τη χώρα και το λαό

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος τόνισε ότι "την κρίσιμη και καθοριστική για τη χώρα και το μέλλον του ελληνικού λαού περίοδο, χρειάζεται όλοι να επιδείξουμε ψυχραιμία" και πρόσθεσε: "Αυτές τις ώρες χρειάζεται να ενεργούμε με σοβαρότητα και να ομιλούμε με περίσκεψη. Η κυβέρνηση από την πλευρά της έκανε και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη μεγάλη κρίση" Επισήμανε ωστόσο ότι "η συγκρότηση και η έκφραση ενός αρραγούς εθνικού μετώπου προς το εξωτερικό είναι αναγκαία, προκειμένου να πετύχουμε το επιθυμητό για τη χώρα αποτέλεσμα" και συνέχισε: "Δεν ζητούμε συναίνεση στις επιλογές της κυβέρνησης στο εσωτερικό. Υπάρχουν πολλά ζητήματα στο εσωτερικό στα οποία μπορούμε να αντιπαρατεθούμε, να συμφωνήσουμε ή να διαφωνήσουμε. Ζητούμε εθνική συστράτευση στο εξωτερικό μέτωπο. Μοναδικός νικητής πρέπει να είναι η χώρα, ο ελληνικός λαός. Είναι φανερό ότι δεν έχουμε πόλεμο με τα πολιτικά κόμματα της χώρας. Είμαστε σε πόλεμο με τους κερδοσκόπους".

Γ. Παπανδρέου: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει

"Η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει", ξεκαθαρίζει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή" και σημειώνει ότι "είμαστε στη φάση εξεύρεσης μακροπρόθεσμης ανάσας στο χρέος για την Ελλάδα. Σε αυτή τη δύσκολη και περίπλοκη διαπραγμάτευση δεν χωρούν ανεύθυνες φωνές που καλλιεργούν τον φόβο, ποντάρουν στην αποτυχία και διαστρεβλώνουν την αλήθεια".

Ενόψει, μάλιστα, και της έκτακτης συνόδου κορυφής την ερχόμενη Πέμπτη, υπογραμμίζει ότι "κόκκινη γραμμή είναι το συμφέρον της χώρας και των πολιτών. Μέλημα παραμένει η εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του κράτους, η κανονική καταβολή συντάξεων και μισθών, η προστασία των καταθέσεων" και προσθέτει: "Εμείς ως χώρα λάβαμε τις αναγκαίες αποφάσεις, όσο δύσκολες και αν ήταν. Τώρα είναι η ώρα να λάβει η Ευρώπη τις δικές της".

Στη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός, βάζει τέλος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η χώρα δίνει κρίσιμη μάχη και "όσοι μιλούν για εκλογές στην παρούσα συγκυρία λειτουργούν ανεύθυνα και θέλουν να τη σύρουν σε επικίνδυνες εξελίξεις", ενώ υποστηρίζει πως ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, "έχει την πολυτέλεια να πολιτεύεται ανεύθυνα..."


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Εθνικό θέμα η αντιμετώπιση της κρίσης"