Ο καθηγητής Ιωαν.Κουκιάδης τοποθετείται στη θέση του προέδρου του νέου ταμείου που δημιουργείται με στόχο την άμεση προώθηση των αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγ. Βενιζέλος απέστειλε σήμερα επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής με την οποία γνωστοποιεί την πλήρη σύνθεση του «Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» προκειμένου να εκφράσει τη γνώμη η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο διοικητικό συμβούλιο μετέχει από την πλευρά της ΝΔ ο κ. Αν.Βαρθολομαίος

Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου είναι:

1. Πρόεδρος: Ιωάννης Κουκιάδης, Ομότιμος Καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πρώην Υπουργός, πρώην Ευρωβουλευτής, πρώην Πρόεδρος Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, πρώην Πρόεδρος Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας.

2. Διευθύνων Σύμβουλος: Kωνσταντίνος Μητρόπουλος: διδάκτωρ του London Business School, στέλεχος επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, με ιδιαίτερη εμπειρία στη Διοίκηση έργων (project management) και στη διαχείριση χαρτοφυλακίων, Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Αγγλικού Chamber of Commerce .

3. Εντεταλμένος Σύμβουλος (εκτελεστικό μέλος): Ανδρέας Ταπραντζής, διδάκτωρ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στέλεχος επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, πρώην Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΤΑ, Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ταχυδρομικού Συμβουλίου

4. Αντώνιος Βαρθολομαίος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Fordham της Νέας Υόρκης, στέλεχος επιχειρήσεων, πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΕΥΔΑΠ, με εμπειρία σε θέματα πιστοδοτήσεων, κεφαλαιαγοράς, κτηματαγοράς και ανάπτυξης ακινήτων καθώς και τιτλοποίησης στεγαστικών δανείων.

5. Άννα Ζωηρού, οικονομολόγος, σύμβουλος επιχειρήσεων, επιστημονική σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Αντιδράσεις: 
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Άμεση η συγκρότηση του ταμείου αποκρατικοποιήσεων"