Βενιζέλος : «Βάλαμε πάτο στο βαρέλι»

22.7.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Η μεγαλύτερη θωράκιση των ελληνικών τραπεζών εξασφαλίστηκε με τις αποφάσεις της Ευρωζώνης, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος τόνισε ότι οι αποφάσεις ήταν απαραίτητες για να μπει "πάτος στο βαρέλι".

"Πρόκειται για μια αποστομωτική απάντηση σε όσους είχαν επενδύσει σε αξιολόγηση που θα δημιουργούσε προβλήματα για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα", τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος σημείωσε ότι η ευρωζώνη, η ΕΚΤ και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δίνουν πλήρη κάλυψη και απάντηση, στέλνοντας καθαρό μήνυμα στις αγορές .

Αναφέρθηκε ακόμη στην απόφαση για ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας του τραπεζικού συστήματος, που συνιστά θετικό μήνυμα για τον Έλληνα καταθέτη και την πραγματική οικονομία.

"Θέλαμε αυτές τις αποφάσεις για να βάλουμε πάτο στο βαρέλι, καθώς η διασφάλιση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους και η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος μας επιτρέπουν να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος .

Απαντώντας σε ερώτηση για τη μεταβατική περίοδο κατά την οποία η ΕΚΤ θα πρέπει να λαμβάνει εγγυήσεις από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό για τη συνέχιση της χρηματοδότησης , τόνισε ότι εφόσον υπάρξει κάτι τέτοιο, θα είναι περιορισμένης διάρκειας. Επεσήμανε επίσης, ότι η σημερινή απόφαση έστειλε αίτημα για παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση διαφάνεια και αποφασιστικότητα στην προστασία του ευρώ, που δέχεται επίθεση στον πυρήνα του και σε χώρες όπως η Ιταλία που καλύπτει το 25% του δημοσίου χρέους της ευρωζώνης.

Σε ότι αφορά τέλος τα αποτελέσματα των πρόσφατων τεστ αντοχής ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι οι επιδόσεις των 6 μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών που καλύπτουν το 90% του ελληνικού τραπεζικού συστήματος ήταν ικανοποιητικές , εξέλιξη η οποία στέλνει πολύ θετικό μήνυμα στους Έλληνες πολίτες, τους καταθέτες και τις αγορές.


Πηγή : ΈθνοςΑντιδράσεις: 
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Βενιζέλος : «Βάλαμε πάτο στο βαρέλι»"