Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων τη Δευτέρα 30/06/2011 και οι σημαντικότερες αποφάσεις που λήφθηκαν είναι οι παρακάτω:
• Ομόφωνα αποφασίστηκε να δοθεί το όνομα του αείμνηστου Αντιδημάρχου ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΕΟΥ στη νέο-κατασκευασθείσα πλατεία του σχεδίου πόλης Αγ. Γεωργίου. Αποτελεί χρέος τιμής για τη Δημοτική Αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο και το Δήμο Κορινθίων, ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης στο νέο άνθρωπο που αφιέρωσε 4 πολύτιμα χρόνια της ζωής του για το καλό του Δήμου Κορινθίων, να ονομαστεί η πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κόρινθο, την οποία ο ίδιος οραματίστηκε και επέβλεψε τις εργασίες κατασκευής, ως πλατεία Αντιδημάρχου ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΕΟΥ.
• Ομόφωνα εντάχθηκε στο δημοτικό προϋπολογισμό η χρηματοδότηση 1.257.000 € από το ΕΣΠΑ για την εκτέλεση του έργου «Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων και κατασκευή πεζογέφυρας-ποδηλατογέφυρας στην οδό Αδειμάντου». Έτσι ανοίγει ο δρόμος για τη δημοπράτηση και την εκτέλεση αυτού του σημαντικού έργου αναβάθμισης του περιβάλλοντος στον οικιστικό ιστό της πόλης της Κορίνθου με την ανάπλαση του κεκαλυμμένου τμήματος του χειμάρρου Ξηριά από την οδό Γ. Παπανδρέου μέχρι την οδό Κροκιδά. Παράλληλα προβλέπεται η ανάπλαση στην εκβολή των παρόχθιων πλευρών του χειμάρρου στο τέλος της οδού Αδειμάντου με την κατασκευή πεζογέφυρας-ποδηλατογέφυρας στην πρόσοψη της οποίας θα υπάρχει ομοίωμα Κορινθιακής Τριήρους .
• Εγκρίθηκε η επέκταση της Προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Κορινθίων με το Πανεπιστήμιο της Πεσκάρα χωρίς καμία επιπλέον αμοιβή εκ μέρους του Δήμου Κορινθίων. Με την επέκταση αυτή θα εκπονηθούν οι αναγκαίες έρευνες και προμελέτες σε όλο το νέο Δήμο Κορινθίων με ιδιαίτερη βαρύτητα στην παραλιακή ζώνη του Σαρωνικού και της δημοτικής ενότητας Άσσου-Λεχαίου, δίνοντας νέες προτάσεις ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή.
• Εγκρίθηκε μέρος των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Κορινθίων για το καλοκαίρι συνολικού προϋπολογισμού 33.137 €. Οι κυριότερες εκδηλώσεις είναι:
-9/7 στην πλατεία Στ. Ηλιόπουλου στην Ιωνία (Συνοικισμό) θεατρική παράσταση από το Παιδικό Θέατρο «Εγωιστής Γίγας»
-16/7 στο Φλοίσβο μουσική συναυλία με το Διονύση ΤΣΑΚΝΗ
-17/7 στην πλατεία Αντιδημάρχου ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΕΟΥ στον Άγιο Γεώργιο συναυλία με Μουσικό σχήμα
-23/7 στο Ξενία Αρχαίας Κορίνθου θεατρική παράσταση από το θέατρο Πετρούπολης «Παράσταση Πανόβα»
-24/7 στην πλατεία Χιλιομοδίου μουσική βραδιά από το συγκρότημα «Γόρδιος Δεσμός»
-1/7 στο Φλοίσβο συνάντηση ξένων χορευτικών συγκροτημάτων από τη Τουρκία, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία και τη Κύπρο.
• Στα πλαίσια οικονομικής ενίσχυσης των πολιτιστικών συλλόγων και συμμετοχής του Δήμου Κορινθίων στις πολιτιστικές εκδηλώσεις αποφασίστηκε η επιχορήγηση των:
-Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίας Κορίνθου «ΑΠΟΛΛΩΝ» 7.000 €
-Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου 7.000 €
-Πολιτιστικού Συλλόγου Μαψιωτών 2.000 €
-Λέσχης Τζαζ 6.000 €
-Πολιτιστικού Συλλόγου Κατακαλίου 2.500 €
-Ομίλου Φίλων Ποιοτικού Τραγουδιού «ΦΟΙΒΟΣ» 3.000 €
-Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Αγ. Γεωργίου 3.000 €
-Χορωδίας Πολύμνιας Τενέας 6.000 €
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Πλατεία Γιάννη Ανδρέου στον Αγιο Γεώργιο"