Ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην εκτελεστική γραμματεία του κόμματός του, ζήτησε για άλλη μία φορά την προσφυγή στις κάλπες.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις….Τις εκλογές και τις ζητήσαμε και τις θέλουμε…..Όχι για να γίνουμε η συνέχεια του χθες. Αλλά για να φέρουμε την τομή με το χθες. Για να διορθώσουμε τα σφάλματα του χθες» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

«Δεν θα επιτρέψω αδράνεια και προσωπικές στρατηγικές. Είμαστε όλοι μαζί με την κοινωνία δίπλα στον λαό. Στόχος μας είναι να προσεγγίσουμε κάθε πολίτη, ότι κι αν ψήφιζε μέχρι σήμερα και να τον πείσουμε. Δεν είναι συνηθισμένες οι στιγμές ούτε το προσκλητήριο αγώνα που απευθύνω«, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ν.Δ..

Ο κ. Σαμαράς αφού τόνισε την κυβερνητική ανικανότητα στην οικονομία και τις μάταιες θυσίες στις οποίες έχει υποβληθεί ο ελληνικός λαός, στην συνέχεια στηλίτευσε και τον «πολιτικό χαμαιλεοντισμό» της κυβέρνησης , τονίζοντας ότι «άλλα λένε μέσα άλλα έξω. Στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών έλεγε ότι το Μεσοπρόθεσμο θα εφαρμοστεί ενώ ο αναπληρωτής έλεγε ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί το πρόγραμμα αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας».

«Η Ελλάδα διαθέτει αστείρευτο πλούτο, έμψυχο και άψυχο. Δεν είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Οι πολιτικές τους απέτυχαν, όχι η Ελλάδα. Οι απόψεις μας βρίσκουν αναγνώριση και διεθνή στήριξη. Στο προσκλητήριο αγώνα δεν υπάρχει εχθρός παρά μόνο ο κακός μας εαυτός» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ν.Δ..

Η Εισήγηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις.
Αναφέρω πρώτη την εξέλιξη με το έλλειμμα: Το περίμεναν για φέτος να πέσει κατά 4%. Και προσέξτε: αντί να πέσει εμφανίζει άνοδο στο πρώτο εξάμηνο – αν είναι δυνατόν – κατά 28%!
Αν μάλιστα δεν έκοβαν το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, θα αυξανόταν κατά 70%!
Ο κόσμος υποβάλλεται σε σκληρές θυσίες για να ρίξουμε το έλλειμμα.
Κι όμως, το έλλειμμα μεγαλώνει!
Ρωτάω όλους τους υπερασπιστές αυτής της Πολιτικής, Έλληνες και ξένους:
Αν αυτό δεν είναι μάταιες θυσίες σε πολιτικό αδιέξοδο, τότε τι είναι;

Βρισκόμαστε, λοιπόν, μπροστά σε κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις.
Αλλά τώρα μια σειρά από πρωτοβουλίες περνάνε πλέον στη Νέα Δημοκρατία.
Ήταν δική μας πρωτοβουλία η προβολή του επικαιροποιημένου προγράμματός μας, του Ζάππειου-ΙΙ, που άλλαξε την ημερήσια διάταξη για την Οικονομία. Τώρα πλέον αρχίζουν να αναγνωρίζουν οι πάντες ότι, χωρίς Ανάκαμψη της Οικονομίας, δεν μπορεί η Ελλάδα να βγει από την κρίση.
Κι αρχίζουν όλοι να συζητούν, ακόμα κι εκείνα τα μέτρα που εμείς προτείναμε και που μέχρι χθες απέρριπταν. Και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας τώρα την υιοθετούν. Ακόμα και τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος…
Έγκαιρα, επίσης, προειδοποιήσαμε πως ούτε και τη νέα δανειακή Σύμβαση θα ψηφίσουμε, αν δεν αλλάξει η πολιτική που εφαρμόζεται. Αντίθετα, θα ψηφίσουμε, αν αλλάξει η πολιτική, με προτεραιότητα την Επανεκκίνηση της Οικονομίας και την Ανάκαμψη.
Κι ήταν τέλος, δική μας πρωτοβουλία, να προβάλουμε το αίτημα Επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου. Όπου «επαναδιαπραγμάτευση» σημαίνει να θέσουμε τις προϋποθέσεις για Ανάκαμψη. Όχι να δεχόμαστε κάθε φορά εκείνα τα ελάχιστα που μας προσφέρουν, για να διορθώσουν προηγούμενες αστοχίες του Μνημονίου…

Ουσιαστικά μιας μορφής Επαναδιαπραγμάτευση έχουμε, ήδη, επιβάλει. Με την κατάθεση των δικών μας προτάσεων και τη συστηματική προβολή τους στο εσωτερικό και το εξωτερικό…
Κάποιες έχουν αρχίσει μάλιστα να τις αποδέχονται. Μόνο που γίνονται δεκτές σταδιακά, αποσπασματικά και στρεβλά. Και από μια κυβέρνηση που δεν τις πιστεύει και δεν μπορεί να τις φέρει σε πέρας.
Θέλουμε αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Αλλά δεν θέλουμε ξεπούλημα. Το είχαμε πει εξ αρχής και είμαστε συνεπείς. Συμμετέχουμε στην Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων. Είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε από μέσα τι γίνεται. Ώστε να υπάρχει έλεγχος…
Η κυβέρνηση πάσχει, βέβαια, κι από πολιτικό χαμαιλεοντισμό.
Στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωνε ότι το Μεσοπρόθεσμο θα εφαρμοστεί στο ακέραιο. Την ίδια στιγμή στην Αθήνα, ο αναπληρωτής του, αναφερόμενος στις αποκρατικοποιήσεις, είπε ότι θα πωληθούν πολύ λιγότερα απ’ όσα προβλέπει το πρόγραμμα!
Άλλα λένε μέσα κι άλλα έξω…

Κάτι ακόμα:
Τις εκλογές και τις ζητήσαμε και τις θέλουμε. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, γιατί εκλογές μπορούν να γίνουν κάθε στιγμή.
Όπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, φέτος δεν υπάρχουν διακοπές. Για κανένα μας.
Όλοι δουλεύουμε σαν να πρόκειται να γίνουν οι εκλογές αύριο και να πρέπει να κυβερνήσουμε μεθαύριο.
Ο καθένας απ’ όποια θέση κι αν βρίσκεται. Αυτό είναι προσκλητήριο μάχης για όλους.
Κι είναι βαρύ το χρέος μας, όχι μόνο γιατί τώρα βρισκόμαστε μπροστά στις δημοσκοπήσεις, όχι μόνο γιατί η πρωτοπορία μας συνεχώς επιβεβαιώνεται και διευρύνεται. Αλλά και διότι, όταν θα έλθει η ώρα των εκλογών, δεν πρέπει να επιτρέψουμε, ούτε τα εκβιαστικά διλήμματα, ούτε την προπαγάνδα του φόβου.
Κάνουμε ένα προσκλητήριο για τη σωτηρία της Ελλάδας και δεν πρέπει να λείψει κανείς
Κι όταν θα έλθει η στιγμή να κυβερνήσουμε, δεν πρέπει να χάσουμε ούτε δευτερόλεπτο.
Φέτος, λοιπόν, πράγματι, δεν υπάρχουν περιθώρια, ούτε για διακοπές, ούτε για προσωπικές στρατηγικές, ούτε για την αδράνεια των κομματικών οργανώσεων.
Ζητώ εγρήγορση από όλους, σε όλες τις γραμμές του κόμματος:
Οι βουλευτές στις περιφέρειές τους, τα στελέχη στις οργανώσεις και τους χώρους δουλειάς, μαζί με την κοινωνία. Και όλα τα μέλη μας δίπλα στο λαό που βιώνει τις δραματικές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής.
Στόχος μας να προσεγγίσουμε κάθε πολίτη, σε κάθε γωνιά της χώρας.
Προσέξτε: Ό,τι κι αν ψήφιζε ως τώρα…
Και να μιλήσουμε μαζί του. Να τον πείσουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Κι ότι όλοι μαζί μπορούμε. Όλοι μαζί!
Η αγανάκτηση της κοινωνίας δεν μπορεί να οδηγήσει στην ισοπέδωση και το μηδενισμό.
Υπάρχει η Πολιτική της Ευθύνης, της Σταθερότητας, της αντίστασης στις πιέσεις. Και της Ελπίδας.
Ώστε, να μετατρέψουμε την αγανάκτηση των πολλών σε ελπιδοφόρα διέξοδο για όλους.
Δεν είναι συνηθισμένες οι στιγμές που ζούμε. Και δεν είναι συνηθισμένο το προσκλητήριο που σας απευθύνω τώρα.
Δεν είναι συνηθισμένο για ένα λόγο ακόμα: γιατί θα ‘ρθουμε να κυβερνήσουμε, όχι για να γίνουμε η συνέχεια του χθες. Αλλά για να φέρουμε την τομή με το χθες. Για να διορθώσουμε τα σφάλματα του χθες.

Είμαστε μπροστά σε μια μεγάλη μάχη για τη σωτηρία της χώρας.
Για να δώσουμε στον Έλληνα Ελπίδα. Στην Οικονομία μας προοπτική. Στο λαό μας διέξοδο. Στη Δημοκρατία μας μια νέα δημιουργική πνοή και στα παιδιά μας ένα καλύτερο αύριο.
Η Ελλάδα διαθέτει αστείρευτο πλούτο. Έμψυχο και άψυχο. Στη γη της, στις θάλασσές της και στην κληρονομιά της.
Αλλά και ο λαός μας κρύβει αστείρευτες δυνάμεις μέσα του.
Η Ελλάδα δεν είναι καταδικασμένη να αποτύχει, όπως προεξοφλούν κάποιοι.
Απέτυχε μια λανθασμένη Πολιτική. Οι επιλογές τους απέτυχαν…
Όχι η Ελλάδα!
Την πορεία αυτή θα την αλλάξουμε. Μπορούμε να την αλλάξουμε.
Υπάρχει άλλος δρόμος, υπάρχει προοπτική, υπάρχει Ελπίδα.
Τώρα πια, αυτό που πεισματικά επαναλαμβάναμε εμείς εδώ, αρχίζει και βρίσκει αναγνώριση, βρίσκει στήριξη διεθνώς.
Το στοίχημα της Επανεκκίνησης θα το κερδίσουμε όλοι μαζί.
Και θα το κερδίσουμε για όλους τους Έλληνες.
Αυτό το μήνυμα θέλω να φτάσει παντού:
Απευθυνόμαστε σε όλους. Όλη η κοινωνία, πέρα και πάνω από κόμματα, περιμένει από μας σήμερα να της δώσουμε προοπτική και κουράγιο.
Ιδέες μας, είναι οι ιδέες της Παράταξής μας.
Αλλά ακροατήριό μας σήμερα, είναι όλοι οι Έλληνες.
Χωρίς μεγάλα λόγια. Χωρίς εύκολες υποσχέσεις. Αλλά με αληθινή Ελπίδα.

Στο σημερινό προσκλητήριο αγώνα, δεν υπάρχουν «εχθροί» απέναντί μας. Μόνον ο κακός εαυτός μας, που πρέπει να τον νικήσουμε.
Για να διεκδικήσουμε ξανά τη χώρα μας και το μέλλον της.
Είναι κοινός αγώνας όλων. Δεν είναι διχαστικός. Είναι ενωτικός.
Για να φτιάξουμε ξανά την Ελλάδα, όπως αξίζει στην ιστορία που κουβαλάμε. Κι όπως αξίζει στα παιδιά μας, που τους το χρωστάμε…


Πηγή : Politis-gr.com
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Σαμαράς: Εκλογές, όχι για να γίνουμε η συνέχεια του χθες, αλλά για να φέρουμε την τομή με το χθες"