Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 17/7, μετά από πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής, λαϊκή συνέλευση του Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ στην πόλη των Αγ. Θεοδώρων, με θέμα την αποτροπή της εγκατάστασης δεξαμενών αποθήκευσης και διακίνησης χημικών προϊόντων από την εταιρία - Σουσάκι - logistics Α.Ε στην περιοχή Σουσάκι των Αγίων Θεοδώρων

Η προσέλευση και συμμετοχή στελεχών κομμάτων, Περιφερειακών και Δημοτικών συμβούλων, πρώην Δημάρχων, παρατάξεων, φορέων, και πολιτών υπήρξε ικανοποιητική, ωστόσο αίσθηση προκάλεσε η απουσία του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη Πέτρου και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Δέδε Γεώργιου.

Τη συνέλευση προλόγισε η Δημοτική σύμβουλος κ. Μαρία Στάμου η οποία έκανε μια λεπτομερή αναφορά ως προς τις ενέργειες πού έχουν γίνει ως σήμερα για το θέμα αυτό. Στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στο Δήμαρχο Κώστα Λογοθέτη ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε : ΄΄Η σημερινή λαϊκή συνέλευση μπορεί να γίνεται στους Αγίους Θεοδώρους, αλλά θέλω να διαβεβαιώσω ότι οι Αγιοθεοδωρίτες δεν είναι μόνοι τους, δεν αγωνίζονται μόνοι τους, δε διεκδικούν μόνοι τους. Θέλουμε να σπάσουμε αυτή την αντίληψη που λέει ότι αυτό που γίνεται λίγο παραπέρα από εμάς δεν μας αφορά. Το περιβάλλον δεν γνωρίζει σύνορα. Αυτό που σήμερα είναι καταστροφικό για έναν τόπο, είναι εάν όχι εξίσου, πάντως σίγουρα εξαιρετικά επιβαρυντικό και για την ευρύτερη περιοχή.
Ο Καλλικράτης μαζί με τα πολλά προβλήματα που μας κόμισε, κομίζει και μεγαλύτερους Δήμους, που σημαίνει περισσότεροι δημότες, ισχυρότερες πιέσεις, δυναμικότερες αντιδράσεις, πιο στέρεες κατακτήσεις.
Πριν από 10 μήνες, είχα έρθει εδώ στους Αγίους Θεοδώρους, και δεσμεύθηκα για δύο πράγματα.
Το πρώτο ήταν το ενιαίο περιεχόμενο του νέου Δήμου. Σήμερα είμαι σε θέση να πω ενότητα δράσης. Αυτό που επιχειρείται να γίνει εδώ, αφορά πολλούς, μας αφορά όλους.
Οι Άγιοι Θεόδωροι είναι το σπίτι μας, οι κάτοικοί του είναι οι δημότες μας, η θάλασσα είναι το κοινό μας μπαλκόνι.
Δε θέλω ούτε καν σαν επιφύλαξη να σκέφτεστε ότι ο Λουτρακιώτης Δήμαρχος, θέτει σε δεύτερη μοίρα, τον τόπο αυτόν. Σας εγγυώμαι ότι ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, το Δημοτικό Συμβούλιο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων θα υπερασπιστούμε το νέο Δήμο στο σύνολό του χωρίς διακρίσεις, χωρίς λογική δύο ή πολλών ταχυτήτων.
Το δεύτερο για το οποίο δεσμεύθηκα, είναι το συμβόλαιο της κόκκινης γραμμής που θέσαμε όλοι μας για το περιβάλλον. Εάν κάποιοι από την κεντρική εξουσία νομίζουν ότι οι Δήμοι χωρίζονται σε προστατευμένες ζώνες και σε απόβλητες ζώνες, εάν νομίζουν ότι οι Έλληνες πολίτες χωρίζονται σε προνομιούχους και πληβείους, τους απαντάμε δυναμικά και ξεκάθαρα, ότι ο Δήμος μας, ότι οι Άγιοι Θεόδωροι, δεν θα μετατραπεί ούτε σε απόβλητη ζώνη, ούτε οι δημότες στους πληβείους της ευρύτερης περιοχής. Φτάνει. Έως εδώ. Το έγκλημα δε θα έχει συνέχεια΄΄.
Κλείνοντας ο Κώστας Λογοθέτης έδωσε το στίγμα των προσεχών κινήσεων :΄΄ Θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος. Πολιτική σημαίνει σεβασμός στους θεσμούς και αξιοποίηση όλων των θεσμικών τρόπων για να επιβάλλει κανείς το δίκαιό του. Πολιτική παράλληλα ασκείται και με τη συνδρομή των νομικών όπλων για να διεκδικήσει κανείς το δίκιο του. Η πολιτική όμως έχει και άλλες μορφές δράσεις, όταν το θεσμικό και το νομικό οπλοστάσιο δείχνει αδύναμο μπρος σε μεγάλα συμφέροντα.
Εμείς αξιοποιώντας όλα τα θεσμικά και τα νομικά μας όπλα, γνωρίζουμε και από δυναμικές μορφές δράσεις, γνωρίζουμε και από ακτιβισμό, γνωρίζουμε αυτό που φαίνεται να ξεχνάει η κεντρική διοίκηση : τίποτε δεν μπορείς να επιβάλλεις, χωρίς τη θέληση του λαού.
Στόχος της σημερινής λαϊκής συνέλευσης είναι η κλιμάκωση του αγώνα μας. Είμαι στη διάθεσή σας να συζητήσουμε και να αναζητήσουμε εκείνες τις μορφές δράσης και αγώνα που θα προτείνετε, διαβεβαιώνοντάς σας στο εξής : θα αντισταθώ στη βία και θα τιμήσω πρώτος στη γραμμή του αγώνα κάθε δημοκρατική απόφαση που θα ληφθεί σήμερα εδώ.΄΄
Στη συνέχεια το λόγο πήραν στελέχη κομμάτων, περιφερειακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι τοπικών συμβουλίων, πρώην Δήμαρχοι, και πολίτες οι οποίοι τονίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης, υπογράμμισαν την αξία του κοινού και ενωμένου αγώνα για την προάσπιση της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος. Η Λαϊκή συνέλευση αποφάσισε τη σύσταση Επιτροπής Συντονισμού Κινητοποιήσεων, ενώ εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα.

΄΄Η Λαϊκή συνέλευση της 17/07/2011 στους Αγ. Θεοδώρους καταγγέλλει ομόφωνα :
Α. Την με αριθ. Πρωτ. 159017/ 18.10.2010 κοινή Υπουργική απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας «Περί έγκρισης Περιβαλλοντικών ορώ της χημικής βιομηχανίας ΣΟΥΣΑΚΙ ΛΟΤΖΙΣΤΙΚΣ ΑΕ»
Β. Την με αριθ. Πρωτ.1263/22.06.2011 απόφαση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου περί έκδοσης αδείας εγκατάστασης της ιδίας βιομηχανίας στην περιοχή Σουσάκι Αγ. Θεοδώρων
Οι κάτοικοι και οι φορείς που συμμετέχουμε στην σημερινή Λαϊκή διαμαρτυρόμαστε έντονα προς κάθε υπεύθυνο παράγοντα που αγνοεί την βούληση της Τοπικής κοινωνίας και τις πραγματικές συνθήκες της περιοχής του Σουσακίου και ανοίγει τον δρόμο για την εγκατάσταση βιομηχανιών σε ένα χώρο βιομηχανικά ήδη κορεσμένο.
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
Κατηγορηματικά προς κάθε κατεύθυνση, ότι είμαστε αποφασισμένοι, όλοι μαζί να μην επιτρέψουμε την εγκατάσταση της βιομηχανίας στο Σουσάκι και να προστατεύσουμε με κάθε μέσον το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων όλου του Δήμου.
Η σημερινή Λαϊκή Συνέλευση εξουσιοδοτεί ομόφωνα την επιτροπή που προέκυψε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων στις 13/07/2011 και αποτελείται από τον Δήμαρχο και τους αρχηγούς των Δημοτικών παρατάξεων
1. Να παραστεί και να επιδώσει το ψήφισμα της σημερινής Λαϊκής Συνέλευσης στον Υπουργό ΥΠΕΚΑ, στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης διοίκησης και σε όποιον άλλο αρμόδιο παράγοντα κρίνει σκόπιμο.
2. Να αποσταλεί το ψήφισμα στον αρμόδιο επίτροπο περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης .
3. Εάν σε διάστημα μίας εβδομάδας δεν ανακληθεί η άδεια εγκατάστασης από τους αρμοδίους να οργανώσει τις κινητοποιήσεις των κατοίκων και τον φορέων του Δήμου ως εξής:
Α. Το Σάββατο 23/07/2011 να αποκλειστεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας η νέα Εθνική οδός Αθηνών Κορίνθου.
Β. Την Κυριακή 24/07/2011 να αποκλειστεί ο Προαστιακός σιδηρόδρομος.
Γ. Να οργανωθεί κατάληψη του γηπέδου της εγκατάστασης της χημικής βιομηχανίας στο Σουσάκι από κατοίκους και οχήματα του Δήμου και Ιδιωτών και να αποκλειστεί ο χώρος.
Δ. Η επιτροπή να προβεί σε κάθε ενέργεια που θα εξυπηρετεί το σκοπό της αποτροπής της εγκατάστασης της Χημικής βιομηχανίας Σουσάκι Logistics AE. Στο Σουσάκι Αγ. Θεοδώρων΄΄.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Λαϊκή συνέλευση στους Αγίους με απόντα τον υπογράφοντα κ. Τατούλη..!"